Carles Puigdemont: «Vull tornar a ser president del Govern de Catalunya»

Ho ha dit en una entrevista a RAC 1

Carles Puigdemont, en una conferència des de Bèlgica
Carles Puigdemont, en una conferència des de Bèlgica | CatalunyaDiari.cat

L'expresident Carles Puigdemont ha assegurat aquest matí, en una entrevista a RAC1, que li agradaria presidir novament la Generalitat. «Vull tornar a ser president del Govern de Catalunya», ha assegurat Puigdemont, que ha insistit que «el 21-D constata que hi ha una majoria de gent en aquest país que vol que jo sigui president».

En la sessió parlamentària d'aquest dijous, 1 de febrer, es va legitimar Puigdemont i es va reivindicar el referèndum de l'1-O després dels problemes sorgits per les esmenes de la CUP que van comportar l'ajornament del ple. «Quan s'ha votat candidatures explícitament d'un costat o de l'altre, hi ha més persones que voten per la independència dels que hi estan en contra. Presumir que és meitat i meitat és presumir molt», ha remarcat l'expresident fent referència a l'1-O. 

L'expresident ha renunciat al seu sou i va decidir fer un pas al costat, proposant Jordi Sánchez com a candidat a la presidència del Govern de Catalunya, tot i que vol continuar «mantenint la lluita» i continuar estant en primera línia, però des de Brussel·les.

 

El futur de l'expresident 

En relació a l'esdevenir, un cop adquireixi el títol d'expresident autonòmic demanarà una oficina d'acord amb el seu càrrec, un equip reduït de persones amb qui treballar, agents de seguretat per la seva protecció i espera rebre dotacions econòmiques que li permetin treballar en els seus objectius, així com per fer front al lloguer d'un espai on poder fer la seva feina, tal com ha indicat en l'entrevista al mitjà mencionat. 

Carrera contra l'Estat espanyol

El líder de Junts per Catalunya ha anunciat que va presentar una demanda contra l'Executiu davant el Comitè dels Drets Humans de les Nacions Unides per «la violació de la carta de drets polítics i civils de manera sistemàtica per l'Estat espanyol»  i ha assegurat que tenen «moltes denúncies» a presentar. «Anirem a fons i a l'atac per defensar els drets individuals i col·lectius», ha afegit. 


Comentaris

envia el comentari