Carlos Jiménez Villarejo, un dels noms sobre la taula per liderar la candidatura d'Errejón a Barcelona

Villarejo compartiria llista amb l'antic diputat d'En Comú Podem, Raimundo Viejo | La plataforma Más País, d'Íñigo Errejón, només presentaria llista a la provincia de Barcelona

A la imatge, Carlos Jiménez Villarejo, saludant a Xavier Bosch, antic líder d'En Comú Podem a Catalunya.
A la imatge, Carlos Jiménez Villarejo, saludant a Xavier Domènech, antic líder d'En Comú Podem a Catalunya. | TarragonaDigital

Dilluns de la setmana vinent, 7 d'octubre, els partits polítics que concorrin a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre han de tenir tancades les llistes per presentar-les davant l'autoritat electoral.

Els partits nous, en aquest cas la plataforma Más País, d'Íñigo Errejón, estan treballant a correcuita per tancar candidatures que els hi permetin assolir el millor resultat possible. En el cas de Catalunya, la segona comunitat que més diputats envia a Madrid, rere Andalusia, sembla que finalment només presentaran llista a Barcelona. Un dels noms que hi ha sobre la taula, en aquests moments, per ser el líder de la candidatura d'Errejón a Barcelona seria el de l'exfiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo. Villarejo compartiria llista amb l'antic diputat al Congrés d'En Comú Podem, Raimundo Viejo.

Íñigo Errejón s'estaria trobant, en el procés de preparació de les llistes, i segons diferents fonts consultades, amb problemes perquè «han parlat amb diverses persones, tant de Podem com dels Comuns, però totes s'han negat a col·laborar amb ell. A Catalunya hi ha un espai i un projecte que funciona i és absurd crear un altre igual».

Així mateix, altres fonts, de Podem Catalunya, han apuntat que «a Catalunya, Errejón no tindria interès a tenir un enfrontament amb Ada Colau. Si s'acaba presentant, estic segur al 90% que només ho farà a Barcelona i no a les altres províncies». En el moment de presentació de la plataforma Más País, s'havia avançat que la intenció d'Errejón era tenir candidats en aquelles circumscripcions on està en joc set, o més, diputats. En aquest cas, les províncies triades haurien sigut Tarragona i Barcelona. 

Jiménez Villarejo, als origens de Podemos

Carlos Jiménez Villarejo és un nom que es troba als orígens de Podemos. L'exfiscal anticorrupció va ser el número tres de la llista de Podemos a les eleccions europees de l'any 2014, el primer gran èxit dels de Pablo Iglesias. Posteriorment, l'any 2016, va abandonar el partit per la negativa dels morats de donar suport al candidat socialista, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol. Villarejo va ser també el fiscal del famós cas Banca Catalana, als anys 80, on van investigar al president Jordi Pujol.


Comentaris
Josep
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1244494425573168&id=127312093958079
Xexi
Hola, aquesta noticia es falsa.

envia el comentari