Carme Forcadell demana la recusació del jutge Pablo Llarena per «parcialitat»

La defensa de l'expresidenta del Parlament considera que el magistrat utilitza criteris «personals» per justificar les mesures cautelars imposades als líders independentistes investigats

Carme Forcadell en una imatge d'arxiu
Carme Forcadell en una imatge d'arxiu | Laia Solanellas

Carme Forcadell ha presentat davant la sala segona del Tribunal Suprem un incident de recusació contra el jutge Pablo Llarena, a qui acusa d'haver «manifestat interès indirecte en el procediment i parcialitat». En aquest sentit, la defensa de l'expresidenta del Parlament lamenta que el magistrat es consideri a si mateix «víctima» del procés independentista, i que faci servir arguments i criteris personals per tal de justificar les mesures preses contra els investigats, com per exemple la presó preventiva. 

Carme Forcadell denuncia una falta d'imparcialitat de Llarena

Concretament, el text redactat per l'advocada de Carme Forcadell, acusa Llarena d'haver utilitzat «criteris personals allunyats de la legalitat, objectivitat i imparcialitat, basats en la subjectivitat».

Forcadell denuncia una acció en concret. Recorda quan el magistrat va acceptar prendre declaració a la secretària judicial del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona. Llavors la fiscalia va demanar que la declaració es fes per videoconferència. Quan va arribar el dia de la declaració, es va posar una mampara que no deixava veure la cara de la persona que declarava, ni a les parts presents ni al magistrat, es va dir que es feia per evitar que fos fotografiada Unes paraules que van ofendre els lletrats, que van reclamar que se'ls acusés de poder fotografiar la testimoni.

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.
El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. | cedida

 

Forcadell critica que la vida privada de Llarena entri en la seva feina

Llavors el magistrat va dir: «Sé que no és un argument jurídic, però sí de motius, i aquest instructor ha viscut la divulgació del seu domicili de primera i segona residència, de la seva imatge permanentment i això ha suposat que com a conseqüència de l'exercici de la meva feina, i no em queixo, vaig acompanyat de quatre escortes i els asseguro que pel carrer sóc mirat a cada illa de cases set vegades».

Després d'aquests fets, Carme Forcadell ha criticat que l'argument que s'utilitzi per protegir a una testimoni sigui l'experiència pròpia de Llarena com si fos una «víctima».

Pablo Llarena acusat de posicionar-se com a «víctima»

El text exposa també diferents moments en què Pablo Llarena s'ha posicionat com una víctima de l'independentisme. Per exemple, en referir-se als que pateixen els actes dels independentistes en la primera persona dl plural, és a dir, incloent-se a ell mateix.

També se li recriminen posicionaments i valoracions polítiques sobre l'independentisme o la utilització de «criteris d'oportunitat política» sobre les mesures cautelars que es van prendre contra els investigats.


Comentaris

envia el comentari