IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carme Forcadell, denunciada per desobediència

A més, el Constitucional ha anul·lat la Declaració d'Independència

Carme Forcadell
Carme Forcadell | Arxiu

El Tribunal Constitucional ha anul·lat avui la Declaració Unilateral d'Independència acordada pel Parlament el passat 27 d'octubre, una resolució que ha pres en acceptar l'incident d'execució contra la mateixa presentat pel Govern, en virtut del qual ja l'havia suspès cautelarment.

El ple del TC ha decidit, a més, denunciar per desobediència a les seves sentències a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i als membres de la Mesa Ana Simó i José María Espejo, tal com demanava l'incident presentat per l'Executiu central. 

El Tribunal Suprem, posat en dubte

Cal recordar que l'advocat de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i d'Anna Simó ja va recorrer en súplica la setmana passada davant la Sala penal del Tribunal Suprem l'acte pel qual aquest òrgan va admetre a tràmit el passat 31 d'octubre la querella per rebel·lió contra les seves representades i la resta de membres de l'òrgan parlamentari. Consideren que l'alt tribunal no és competent per investigar-les.

En l'acte en el qual va admetre la querella, l'alt tribunal va acceptar de forma unànime la seva competència davant l'aforament que Forcadell i altres quatre querellats mantenen per ser membres de la Diputació Permanent del Parlament català, i davant el fet que, segons sosté la Fiscalia en la seva querella en referir-se als aspectes internacionals del procés sobiranista, part dels fets imputats s'han produït fora del territori de la comunitat autònoma catalana.

La Fiscalia demana presó incondicional

Per la seva part, la Fiscalia del Tribunal Suprem preveu demanar presó incondicional per a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i per als membres de la Mesa que van tramitar el text per a la declaració unilateral d'independència.

La Fiscalia té previst demanar la presó incondicional aquest dijous 9 de novembre, el mateix dia que estan citats a declarar novament Carme Forcadell, Anna Simó, Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet.

Aquesta data es va programar després que dijous passat s'ajornessin les compareixences per donar temps als acusats a preparar les seves declaracions, tal com va demanar la defensa després de ser imputats per delictes de sedició, rebel·lió i malversació.


Comentaris

envia el comentari