Carme Forcadell: «No tindré un judici just ni equitatiu a Espanya»

L’expresidenta del Parlament acusa la justícia espanyola de fer una demostració de força pel simple fet de mantenir-los en presó preventiva
L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell | Cedida

 

En una entrevista al diari belga ‘Monde’, Carme Forcadell ha lamentat que el seu judici no serà «just ni equitatiu» i des de la presó de Mas Enric, a Tarragona, ha reiterat la seva defensa tot dient que no ha comès cap delicte. A més, l’expresidenta del Parlament de Catalunya també assegura que ella només defensava la sobirania de la cambra catalana i el dret al debat parlamentari.

 

En aquest sentit, Carme Forcadell explica que «l’únic límit del debat és el respecte als drets humans», per la qual cosa afageix: «No entendré mai que el poder polític utilitzi el poder judicial per censurar el treball del poder legislatiu».

 

La justícia espanyola i la seva demostració de força

Segons ha explicat també l’expresidenta en la seva entrevista, li hauria agradat que la Unió Europea hagués donat la seva opinió respecte a l’empresonament de tots els líders independentistes. A més a més, Forcadell afegeix que, segons la seva opinió, la justícia espanyola realment no vol aixecar la presó preventiva dels presos perquè està fent una demostració de força i vol castigar tots els independentistes. 

 

Per tant, l’expresidenta també nega que existeixi el risc de fuga o de reiteració de delicte: «No puc reiterar un delicte que jo no he comès». 

 

Pere Aragonès i Roger Torrent van visitar Carme Forcadell a la presó de Mas Enric, El Catllar | Cedida

 

Recurs d’empara de Carme Forcadell

El passat mes d’agost l’expresidenta del Parlament va presentar al Tribunal Constitucional un escrit de recusació contra cinc dels magistrats del Tribunal Suprem per falta d’imparcialitat durant el judici contra el procés sobiranista i per haver vulnerat el seu dret a una tutela judicial efectiva. 

 

Primer ho havia provat amb el Tribunal Suprem, tanmateix la Sala Penal en mans de Pablo Llarena no va admetre la recusació ni tan sols a tràmit perquè, segons van afirmar, era «extemporània» i un «frau processal». Per això Carme Forcadell va decidir fer un pas més enllà.

 

Finalment, durant el mes de setembre, el Ple del Tribunal Constitucional va decidir admetre amb unanimitat el recurs d’empara contra el magistrat instructor Pablo Llarena del Tribunal Suprem.  Així doncs, es pot «donar ocasió al tribunal per aclarir i canviar la seva doctrina com a conseqüència d'un procés de reflexió interna». Tot i que encara cal esperar a la decisió sobre la seva resolució.