IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carme Forcadell no vol ser reelegida presidenta del Parlament

Ho ha comunicat a la direcció d'ERC

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell
Carme Forcadell hauria comunicat a ERC que no vol ser reelegida presidenta del Parlament | Cedida

Carme Forcadell no vol repetir com a presidenta del Parlament. Així ho ha informat la mateixa representant de la cambra a la direcció d'ERC, segons ha comunicat 8TV. La decisió vindria motivada per la necessitat de preparar la seva defensa davant del Tribunal Suprem, que actualment disposa de la seva causa, així com dels altres membres de la Mesa.

De la mateixa manera, fonts properes a qui encara és la presidenta han acceptat que la negativa a ser reelegida al càrrec no és definitiva, encara que es troben valorant la seva viabilitat. La decisió definitiva s'haurà de prendre abans del 17 de gener, data en què es constituirà el nou Parlament i que es decidirà qui serà el president o presidenta de la cambra, així com els representants de la Mesa.

Un cop per ERC i JxCat

Després de l'obtenció de la majoria absoluta per part dels partits independentistes, l'objectiu de JxCat era el de «restituir totes les institucions legítimes» que van desaparèixer un cop es va aplicar l'article 155 de la Constitució, el qual va provocar la cessió de tot el Govern, així com dels representants de la Mesa del Parlament.

D'aquesta manera, la decisió de Forcadell impediria que es recuperés una de les figures més importants que existien dins la cambra. Tant el partit que lidera Carles Puigdemont, com ERC, havien acordat mantenir-la al capdavant del Parlament, pel que de confirmar-se la seva negativa a encapçalar-lo, hauran de buscar, en les dues setmanes vinents, una alternativa per la presidència.

A l'espera del Tribunal Suprem

Des que el 21 de novembre de 2017 es confirmés que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya traslladava la causa sobre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, així com les dels altres membres de la Mesa, al Tribunal Suprem, els representants de l'organisme català es troben desenvolupant la seva defensa jurídica per obtenir una resolució positiva.

Cal recordar que Forcadell va ser imputada pels presumptes delictes de desobediència, prevaricació i malversació. La causa es troba, en aquests moments, en mans del magistrat Pablo Llarena. Com a conseqüència de la investigació, la presidenta del Parlament va passar una nit a la presó d'Alcalà Meco.


Comentaris

envia el comentari