Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carme Forcadell surt de la presó per primera vegada amb un permís el 17 de febrer de 2020

Carme Forcadell podrà tornar a sortir de la presó

Abans de l'inici de la pandèmia, Forcadell ja feia sortides en aplicació del 100.2

Carme Forcadell surt de la presó per primera vegada amb un permís el 17 de febrer de 2020
Carme Forcadell podrà tornar a sortir de la presó, segons ha avançat el diari 'Segre'. | @ForcadellCarme

L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, podria tornar a sortir de la presó en els propers dies. Segons avança el diari 'Segre', el jutjat de vigilància penitenciària li ha autoritzat de nou l'aplicació de l'article 100.2 que permet aquestes sortides. Abans de la pandèmia, Forcadell ja sortia de la presó per fer voluntariat i tenir cura de la seva mare, d'edat avançada. Es desconeix ara el motiu pel qual s'ha autoritzat el 100.2, de nou, a Forcadell.

Rull, Turull i Bassa creuen que el TC guardarà en un calaix els recursos per obstaculitzar l'accés a la justícia europea

Al seu torn, els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull i Dolors Bassa consideren que el Tribunal Constitucional (TC) guardarà en un calaix els seu recursos d'empara per obstaculitzar que puguin accedir a la justícia europea. D'aquesta manera han reaccionat tres dels líders independentistes empresonats a la decisió de l'alt tribunal d'aquest dimecres d'admetre a tràmit els recursos d'empara de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Carme Forcadell, Meritxell Borràs i Carles Mundó contra la sentència de l'1-O del Tribunal Suprem. Falten per admetre els recursos d'Oriol Junqueras i de Raül Romeva.

De fet, abans de la decisió del TC, Josep Rull l'ha pronosticat. «Acceptarà a tràmit els nostres recursos d’empara amb l’únic propòsit —conscientment i premeditadament— de deixar-los en un calaix x obstaculitzar el nostre accés al TEDH d’Estrasburg», ha afirmat des del seu compte de Twitter. En la mateixa línia s'ha pronunciat  Jordi Turull  també a través de les xarxes socials. «Quina sorpresa...! I ara de nou el nostre recurs directe cap el calaix, que ja es ben ple, a reposar mesos i mesos, per evitar que accedim quant abans millor a la justícia europea. No ho diem nosaltres només, ho van reconèixer ells mateixos no fa tant i no passa res», ha afirmat.