Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carmen Calvo en una roda de premsa el 2 de novembre de 2018.

Carmen Calvo, una figura debilitada en els primers mesos de govern

La vicepresidenta ha perdut pes respecte a l'anterior executiu de Pedro Sánchez

Carmen Calvo en una roda de premsa el 2 de novembre de 2018.
Carmen Calvo és la vicepresidenta primera del govern espanyol. | Europa Press

Dels primers compassos del govern de Pedro Sánchez, la seva vicepresidenta primera, Carmen Calvo, n'ha sortit especialment perjudicada. Calvo ha vist clarament reduït el paper primordial que tenia en l'anterior executiu, com a puntal de Sánchez, i segons revela aquest dilluns 'El Español' aquesta debilitació de la seva figura que és palpable des de fora també es nota a l'interior del govern.

Calvo, gelosa?

«Els gelos de Calvo són enormes,  Irene Montero  se li ha quedat l'àmbit de les polítiques feministes i Pablo Iglesias és vicepresident segon, però té línia directa amb Pedro Sánchez», apunten fonts de l'entorn del govern al digital. Aquesta aspror fa que, malgrat que en general la sintonia entre el PSOE i Podem en el si del govern espanyol és molt bona, el tracte es fa cada cop més difícil amb l'entorn de la vicepresidenta Calvo.

Juntament amb el titular de Justícia, Juan Carlos Campo, la vicepresidenta va intentar maniobrar per aturar la Llei sobre la Llibertat Sexual per incloure'l a la prevista reforma del Codi Penal. Però l'avantprojecte de la llei es va aprovar la setmana passada, i és una de les decisions bandera de la nova ministra d'Igualtat, Irene Montero. Calvo, doncs, no se'n va sortir i, en la pugna entre el seu sector i el de Pablo Iglesias i Podem, es va imposar el darrer.

 

Enfrontada amb Iván Redondo

Per què va ser així? Segons fonts properes a l'executiu espanyol, des de fa mesos hi ha friccions en la relació entre Calvo i el cap de gabinet del president Sánchez, Iván Redondo. Dies enrere, doncs, Redondo va convèncer el president espanyol que calia tirar endavant la llei, rebutjant el criteri de Carmen Calvo i fent que la vicepresidenta se senti encara més desplaçada. Veurem com es resol aquesta situació al llarg de la legislatura.

També et pot interessar...