Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sanchez i Carmen Calvo, ambdós amb mascareta, parlen al Congrés dels Diputats

Calvo posa el fre als indults als presos de l'1-O

La vicepresidenta del govern espanyol sosté que es poden resoldre seguint el criteri dels informes però també en contra

Pedro Sanchez i Carmen Calvo, ambdós amb mascareta, parlen al Congrés dels Diputats
La vicepresidenta primera del govern espanyol ha posat el fre als indults pel que fa a la seva possible resolució abans dela campanya del 14 de febrer. | Europa Press

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha remarcat que el termini per resoldre els indults dels presos independentistes no depèn de les eleccions catalanes del 14 de febrer. En una entrevista aquest dilluns al matí a 'TVE', Calvo ha remarcat que el termini és de «diversos mesos» i ha afirmat que es tramitaran «en els mateixos termes i amb els mateixos criteris» que la resta. Sobre l'informe contrari de la fiscalia, la vicepresidenta ha subratllat que qui decideix és el Consell de Ministres i que ho pot fer «en funció del que emetin els informes o en contra» del criteri expressat.

Subratlla que qui decideix és el Consell de Ministres i que ho pot fer «en funció del que emetin els informes o en contra»

«D'això al llarg de 42 anys hi ha tota mena d'exemples per part de tots els governs dels tres partits que ja han governat. Per tant, ho situaria en la normalitat procedimental», ha dit. Calvo ha insinuat que la fiscalia es va extralimitar en el seu informe: «En un informe es poden col·locar moltes coses dins de les competències o fins i tot fora de les que es tenen», ha apuntat, i ha assegurat que el ministeri públic va «identificar un delicte» que el Tribunal Suprem va descartar a la sentència.

La vicepresidenta primera del govern espanyol ha admès que els indults dels presos independentistes tenen un «contingut diferent» perquè els fets pels quals van ser condemnats «influeixen en la política».

Crítica al PP

Calvo també ha criticat al PP per la reacció a l'inici de la vacunació. «No està en l'oposició, està pràcticament en la destrucció», ha dit. Calvo ha lamentat que els populars vagin «a la contra de l'ànim d'Espanya» i difonguin «negativitat». Segons la vicepresidenta, el partit liderat per Pablo Casado s'ha situat en la «radicalitat».

Decret sobre el Brexit

La vicepresidenta ha avançat que el Consell de Ministres de dimarts, 29 de desembre, aprovarà un decret llei sobre el Brexit. Calvo ha dit que el text «deixa el país completament preparat per a l'1 de gener», quan es materialitzarà la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.