Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sanchez i Carmen Calvo, ambdós amb mascareta, parlen al Congrés dels Diputats

Carmen Calvo, la vicepresidenta espanyola divorciada 2 cops amb molts secrets

És una de les dones amb més poder al nostre país

Pedro Sanchez i Carmen Calvo, ambdós amb mascareta, parlen al Congrés dels Diputats
Carmen Calvo és una de les dones amb més poder al nostre país| Europa Press

Sense cap dubte, una de les fèmines amb més poder i protagonisme al nostre país és la cordovesa Carmen Calvo. Aquesta dona, de 63 anys i nascuda a la localitat de Cabra, actualment exerceix com a vicepresidenta primera del Govern espanyol, així com ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica d'Espanya.

Avui s'ha convertit en un pes pesant políticament, i també en un perfecte exemple que estem vivint una època en què les dones ja estan aconseguint arribar al lloc que es mereixen en la societat. Precisament per tot això, la seva figura suscita interès i per això intentarem que els lectors com tu la puguin conèixer una mica més a fons.

Vida acadèmica i professional

És llicenciada en Dret per la Universitat de Sevilla i es va doctorar en Dret Constitucional per la Universitat de Còrdova. Així mateix, cal exposar que és professora titular, actualment en excedència, de la citada UCO, on a més ha ocupat diferents càrrecs com a secretària general o fins i tot vicedegana.

La seva entrada en política, es va produir en la dècada dels anys 90 i de forma independent, perquè no seria fins a 1999 quan va decidir afiliar-se al PSOE. En concret, va ser l'any 1994 quan va començar exercint com a consellera del Consell Econòmic i Social de Còrdova, càrrec que ocuparia fins a 1996.

Així mateix, des de 1996 fins a 2004 va ser consellera de Cultura de la Junta d'Andalusia, una etapa en què van destacar importants avenços en la comunitat. I és que durant aquest temps es va crear la Biblioteca Virtual d'Andalusia i es va inaugurar el Museu Picasso a Màlaga.

El bon fer que va tenir al capdavant d'aquesta conselleria va ser el que va fer que fes el salt a la política nacional, i així va ser com l'any 2004 es va convertir en ministra de Cultura de govern de José Luis Rodríguez Zapatero, un càrrec que va ocupar fins a 2007, quan va ser substituïda per César Antonio Molina.

En els anys següents va ser des de vicepresidenta del Congrés dels Diputats fins presidenta de la Comissió d'Igualtat. Poc després va decidir retirar-se de la política i va tornar a la seva tasca com a professora a la universitat. No obstant això, va tornar a la primera plana d'aquesta de la mà de Pedro Sánchez.

Durant la primera legislatura d'aquest va ser vicepresidenta i ministra de la Presidència i relacions amb les Corts i la Igualtat. Ara, ha mantingut aquests càrrecs excepte el d'Igualtat, que ha estat substituït pel de Memòria Democràtica.

La vida familiar de Carmen Calvo

En l'àmbit personal, cal saber que Carmen Calvo, germana del polític i escriptor José Calvo Poyato, té una sola filla, que és arquitecta i és fruit del seu primer matrimoni. En concret, segons el mitjà 'Moncloa', es va casar per primera vegada tenint 19 anys amb l'historiador José Luis Casas.

Sis anys després se separaria i tornaria a contreure matrimoni més tard amb el sociòleg Manuel Pérez Yruela, de qui també es divorciaria temps després. Sentimentalment no s'ha conegut cap relació més de la cordovesa, encara que fa uns anys se la va relacionar amb un guardaespatlles. No obstant això, mai es va manifestar al respecte i manté en absoluta privacitat seva vida personal. Així mateix, cal saber que té dos nets, als quals sempre que pot porta a l'escola.

Les seves aficions

En el citat mitjà també es revelen curiositats de Carmen Calvo que permeten conèixer-la una mica més com a persona. Així, es revela que és feminista, tant és així que tenint 17 anys ja escrivia articles al respecte i els publicava fent ús del DNI del seu progenitor. I, a més, l'any 2017 va ser distingida amb el Premi Dones Progressistes.

A més, li encanta la poesia, és una apassionada del rock, especialment del grup Mago de Oz, i adora la seva terra, Còrdova. Això sense oblidar que, fins i tot, ha fet els seus primers passos com a actriu, on, concretament, els va fer en la pel·lícula 'María querida' (2004) de José Luis García Sánchez.