Pere Soler, exdirector dels Mossos, en llibertat amb mesures cautelars

L'exdirector general dels Mossos ha declarat aquest matí a l'Audiència Nacional

Imatge de Pere Soler arribant a l'Audiència Nacional
Imatge de Pere Soler arribant a l'Audiència Nacional | CatalunyaDiari.cat

La jutge Carmen Lamela, ha decretat llibertat amb mesures cautelars per a l'exdirector general dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler després d'haver declarat aquest divendres, 9 de març, a l’Audiència Nacional per la seva implicació en els operatius policials durant els registres a la Conselleria d'Economia el 20 de setembre i també el dia el referèndum. També ha estat citat a declarar l'exsecretari general d'Interior, Cèsar Puig.

La petició de la Fiscalia

La imputació ha arribat per petició de la Fiscalia, qui considera que tots dos van tenir un paper «decisiu» a l'hora de fer realitat el referèndum i ha demanat a Lamela que els investigui considerant que formaven part d'una organització per dur a terme el referèndum.

Segons el fiscal, tant l'exdirector dels Mossos com el major Trapero «es van veure amb l'obligació de transmetre la sensació» que acatarien les ordres d'impedir el referèndum «quan en realitat no tenien la més mínima intenció de fer-ho». 

Per contra, segons el fiscal, «la seva col·laboració —dels Mossos— amb la celebració del referèndum va anar més enllà de la inactivitat i es va convertir en una acció a favor de la seva consumació». 

En aquesta línia, recollia un seguit d'exemples de la suposada inacció dels agents i de «l'actitud passiva» dels agents malgrat la «resistència activa» dels votants de l'1-O i de les persones que protegien els centres de votació. En aquest relat, el fiscal destacava les suposades lesions que van patir els agents de la policia espanyola a cadascun dels punts que van intervenir. 

L'exdirector general dels Mossos d'Esquadra ja ha estat unes quantes vegades a l'Audiència Nacional i al Tribunal Suprem durant les declaracions dels consellers i de la Mesa del Parlament. De fet, i segons informa 'El Nacional', el dia que van empresonar el Govern, Pere Soler es trobava als passadissos de l'Audiència Nacional amb els consellers. I és que cal recordar que Soler és advocat i per això va poder entrar amb la comitiva. 


Comentaris

envia el comentari