Carmen Montón, dimiteix com a ministra

La dimissió arriba just després de la publicació de nous detalls sobre el presumpte màster fraudulent

Carmen Montón, actual ministra de Salut
Carmen Montón, actual ministra de Salut | CatalunyaDiari.cat

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha dimitit del seu càrrec després de publicar-se irregularitats al seu màster. La ministra ho ha comunicat en una roda de premsa a la seu del Ministeri. La renúncia arriba just després de la publicació de nous detalls sobre el presumpte màster fraudulent de la ministra. Després de la seva dimissió, s'ha anunciat que la nova ministra de Sanitat, Consum i Benestar és María Luisa Carcedo, que fins ara era alta comissionada per la lluita contra la pobresa infantil.

Plagi al TFM de la ministra

Segons ha informat La Sexta, la ministra va copiar parts de la tesi doctoral d'Ana Martí Güal. En concret, 19 de les 52 pàgines del Treball de Final de Màster tenen fragments idèntics. A més, també han detectat parts copiades directament de Wikipedia.

La polèmica pel màster de Montón a la Universitat Rey Juan Carlos va sortir a la llum després de la publicació de les informacions de ‘eldiario.es’ que asseguraven que la ministra havia obtingut el títol tot i les irregularitats que presentava el seu expedient. Uns exemples que posava el citat mitjà era superar amb bona nota la meitat de les assignatures sense anar a classe i sense tenir gairebé contacte amb els professors.

Un màster ple d'irregularitats

Així mateix, la ministra també hauria pagat la matrícula fora de termini i va començar el curs quatre mesos després del seu inici. Per altra banda, la data que apareix al títol no és la mateixa que apareix a la resta de l’expedient.

La universitat ha confirmat que existeixen canvis en les notes del màster de la ministra. A través d’un comunicat, la Rey Juan Carlos ha apuntat que «s’està revisant el seu expedient assignatura per assignatura per emmarcar en quin context s’han produït els canvis de notes que han constatat durant la inspecció».

Aquest matí, la ministra es tornava a defensar dient que no havia comès cap irregularitat quan va fer els seus estudis, un Màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere. De la mateixa manera, el president del govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que la ministra està «fent una feina extraordinària i ho seguirà fent». De totes maneres, sembla que les últimes informacions relacionades amb les parts plagiades del seu TFM han forçat la seva dimissió.


Comentaris

envia el comentari