Carod-Rovira podria tornar a la política per defensar una llista unitària

L'exlíder d'Esquerra ha fet una crida pública a una llista unitària per a les pròximes eleccions

Josep Lluís Carod-Rovira, exlíder d'Esquerra, ha fet aquesta proposta a través d'un article d'opinió
Josep Lluís Carod-Rovira, exlíder d'Esquerra, ha fet aquesta proposta a través d'un article d'opinió | CatalunyaDiari.cat

Dia mogut políticament i no només perla vaga general que s'ha dut a terme arreu del territori català aquest dimecres, 21 de febrer.  L'exlíder d'Esquerra, el cambrilenc Josep Lluís Carod-Rovira, ha fet pública la seva aposta per una llista «unitària de l'independentisme de cara a les eleccions generals i europees» a través d'un article d'opinió. Això podria suposar la tornada de Josep Lluís Carod-Rovira al món de la política, tal com insinua 'EDeconomíaDigital'.

La tesi en qüestió de qui fou vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, recollida per Europa Press, és que «la causa catalana de la llibertat quedaria greument perjudicada si la victòria electoral, a Madrid i a Brussel·les, se l'emportés un partit que fos contrari a aquesta».

Així mateix, el polític cambrilenc ha assegurat que «seria letal per a la credibilitat del moviment català, que reivindica la solució del conflicte a les urnes, que fos derrotat, precisament a les urnes, a la primera oportunitat que sorgís»

Carod-Rovira
Carod-Rovira creu que seria «letal» que el moviment català fos derrotat a les urnes | Cedida

 

Un altre personatge polític que s'ha expressat a favor d'aquesta decisió ha estat l'alcalde de Montbalnc Josep Andreu, qui ha piulat, aquest dimecres 21, que «de cara a les eleccions europees demano una llista europea, semblant a l’Entesa dels Catalans. Necessitem a Europa una llista que uneixi els 2 milions de votants». Alhora ha afegit que «si aconseguim anar junts, seria un gran punt d’inflexió de cara al procés».

Dubtes a la resta de partits polítics

Ara bé, aquesta petició d'unitat neix amb una esperança de vida molt curta, ja que ni PDeCAT, ni la mateixa Esquerra tenen al cap, almenys a hores d'ara, concórrer de nou conjuntament a les pròximes cites electorals. 

Els republicans han manifestat, mantes vegades, que la unitat d'acció no implica presentar-se junts i que respecten «l'independentisme de dretes que suposa el PDeCAT».  I pel que fa als hereus de l'antiga Convergència, es troben sota fortes tensions internes per l'existència de la Crida, la formació política del President Puigdemont, que pretén ser la marca política aglutinadora de tot el procés independentista català.


Comentaris

envia el comentari