Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas i Lorena Roldán, en una imatge d'arxiu.

Carrizosa acusa Torra, Junqueras i Capella d'estar darrere del tercer grau als presos

C's demana a la Fiscalia que vetlli per evitar «privilegis» i reclama «igualtat per a tots els presos»

Inés Arrimadas i Lorena Roldán, en una imatge d'arxiu.
Inés Arrimadas i Lorena Roldán, líders de Ciutadans a Catalunya i a Espanya, respectivament, en una imatge d'arxiu. | EFE

El líder de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra; l'exvicepresident Oriol Junqueras i la consellera de Justícia, Ester Capella, d'estar darrere de la proposta que aquest dijous han fet les juntes de tractament de les presons de  Lledoners, Puig de les Basses i Wad-Ras per concedir el tercer grau penitenciari als condemnats pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

Carrizosa creu que «ha estat una decisió presa per Junqueras, Torra i Capella»

En un missatge difós a les xarxes, Carrizosa  ha assegurat que «ha estat una decisió presa per  Junqueras, Torra i Capella» i els ha assenyalat per «alliberar els polítics presos per uns fets gravíssims».

Carrizosa ha demanat que no hi hagi «ciutadans de primera pel fet de ser amics dels polítics que estan governant» ni tampoc «privilegis» per a alguns condemnats, per la qual cosa ha reclamat a la Fiscalia que «exigeixi igualtat de tractament per a tots els presos». A més, ha criticat que s'hagi anunciat la decisió de les juntes de tractament en una roda de premsa: «Això prova fins a quin punt l'administració de Torra i Capella està involucrada ideològicament en la concessió d'aquest permís».

Junqueras: «Seguim sent presos polítics. Volem la llibertat a través de l'amnistia»

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat l'amnistia i ha avisat que no renunciarà a les «conviccions i objectius» després que les juntes de tractament hagin proposat el tercer grau per als presos independentistes. «Un pas més, però seguim sent presos polítics», ha reivindicat  Junqueras a través de Twitter. «Volem la llibertat a través de l'amnistia, perquè som innocents», ha afegit. El republicà ha argumentat que mantindrà els seus ideals «per molta injustícia que apliquin».