Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carlos Carrizosa al Parlament el 22 de juliol

Carrizosa creu que l'estat que tenien els presos de l'1-o no es pot obtenir si no es tenen «amics» a Justícia

El líder de C's a Catalunya també ha criticat la gestió de Salut en els rebrots actuals de la covid-19

Carlos Carrizosa al Parlament el 22 de juliol
Carrizosa creu que l'estat que tenien els presos independentistes no es pot obtenir fàcilment | ACN

El president del grup de  Ciutadans  al  Parlament, Carlos Carrizosa, ha estat entrevistat aquest dimarts a  TV3, on ha afirmat que els presos independentistes  tenien un grau que «ni de conya» pot tenir cap altre pres «si no té amics a l'administració de Justícia», i ja de pas ja aprofitat per carregar contra la televisió catalana.

Durant l’entrevista, la qual li ha fet el director  de la cadena, Vicent Sanchis, Carrizosa ha aprofitat per  llançar una crítica a la televisió catalana: «TV3 és un fenomenal  aparell de propaganda  caríssim per seguir atiant el foc». Ho ha fet després de comentar que des del seu punt de vista era exagerat dedicar 15 minuts de «publireportatge» a la suspensió del tercer grau dels presos

No ha valorat la suspensió del tercer grau

El cap de l'oposició a la cambra catalana no ha volgut valorar la suspensió judicial del tercer grau, però sí ha opinat que la situació que tenien era «un escàndol i un greuge comparatiu». D'altra banda, Carrizosa també s'ha referit a la situació a Catalunya a causa de la pandèmia, i ha criticat la gestió del Departament de Salut, al qual ha acusat de lentitud de reacció, i ha considerat que la consellera  Alba Vergés «no ho ha dut bé».

A més, el de Ciutadans ha convidat la societat catalana a apartar els líders del procés -dels quals ha considerat que necessiten «gasolina» per tirar endavant i ha reflexionat que ja estan en «guerra electoral»- i a  treballar plegats per superar la crisi provocada per la pandèmia.

En aquest sentit, ha assegurat que ells mateixos  han col·laborat amb la consellera d'Economia i Coneixement, Àngels Chacón, o amb el d'Afers Socials, Chakir el Homrani, com a mostra que, si es deixa de banda el procés, es pot trobar  espais de col·laboració.

Pel que fa a la gestió de la Generalitat entorn la pandèmia,  Carrizosa ha lamentat l'acció de Salut  davant d'una «segona onada» que era «més previsible». I ha criticat que «no s'ha tingut la rapidesa de reacció» per identificar els focus a través de rastrejadors o determinant on s'estenia la pandèmia. «Vergés no ho ha dut bé», ha afirmat.

Es va tardar en actuar a les residències

També ha considerat, sobre les  residències, que la conselleria d'El Homrani «va tardar a reaccionar», i ha recordat que a Catalunya l'efecte de la pandèmia als geriàtrics va ser «especialment dramàtic» i que el Parlament ha acordat obrir una investigació a l'entorn del tema.

Finalment, Carrizosa ha opinat que en aquest moment seria una «tremenda irresponsabilitat» convocar eleccions en un moment com en l'actual i creu «injust» dependre del «calendari judicial» del president de la Generalitat, Quim Torra.