Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carlos Carrizosa i Lorena Roldán durant un ple al Parlament de Catalunya.

C's respon al PSOE: Les seves paraules sobre l'indult als presos de l'1-O

Acusa Iceta de «callar» en allò que afecta ERC per «protegir el pla ocult» d'un futur govern del PSC amb els republicans

Carlos Carrizosa i Lorena Roldán durant un ple al Parlament de Catalunya.
C's ha aixecat la veu aquest dilluns contra les paraules de José Luis Ábalos. | ACN

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, considera que el que rebaixaria la tensió a Catalunya seria que els condemnats per l'1-O «demanin perdó, reconeguin que es van equivocar i diguin que no ho tornaran a fer». Així, ha replicat les paraules del ministre i secretari d'organització del PSOE, José Luís Ábalos, qui va defensar en una entrevista que el govern de l'Estat «té l'obligació legal de tramitar els indults i l'obligació moral d'alleujar tensions que puguin malmetre la convivència». Carrizosa també ha acusat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de «callar en tot allò que afecta a ERC» i ho ha atribuït al «pla ocult» del PSC per governar a Catalunya amb els republicans després de les eleccions del 14-F.

Paraules dures de Carrizosa contra Ábalos i també contra el PSC

Carrizosa ha afirmat aquest dilluns que «als polítics que van minar la convivència no se'ls pot premiar amb privilegis polítics i indults». D'aquesta manera, s'ha referit el líder de Ciutadans a Catalunya a les afirmacions del socialista José Luis Ábalos en una entrevista a 'La Vanguardia' on el ministre i secretari d'organització del PSOE va defensar que «el govern de l'Estat té l'obligació legal de tramitar els indults —als condemnats per l'1-O— i l'obligació moral d'alleujar tensions que puguin malmetre la convivència».

Per Carrizosa, «el que rebaixa la tensió és que aquells que van cometre actes gravíssims contra la democràcia, demanin perdó i reconeguin que es van equivocar i que diguin que no ho tornaran a fer». I, en aquest sentit, considera que amb les seves paraules, «Ábalos està intentant afavorir aquells que estan dividint encara més la societat i que diuen que ho tornaran a fer».

Així mateix, el líder de C's a Catalunya ha acusat Miquel Iceta i el PSC de «callar en tot allò que afecta a ERC per protegir el pla ocult d'un govern tripartit després de les eleccions» del 14-F. «Estem acostumats que el PSC i Iceta no diguin res i callin contra la corrupció en el Govern d'ERC i que calli quan es modifica la Llei Celaá per excloure el castellà de l'ensenyament a Catalunya», ha assenyalat des de Lleida.

Carrizosa denuncia que una campanya del Jovent Republicà de Lleida «fomenta l'odi»

Carlos Carrizosa també ha denunciat aquest silenci del PSC, així com de la resta de partits catalans, davant de la campanya 'No compris en castellà' de les joventuts d'ERC (Jovent Republicà). El líder de Cs ha rebutjat que «des de partits del Govern s'estiguin fomentant campanyes d'odi i d'assetjament contra aquells que fan el que és normal en una societat bilingüe».

«A Catalunya és igual demanar un cafè en català que en castellà o atendre els clients en una o altra llengua», ha defensat. Carrizosa també ha exigit la resposta dels partits catalans contra les crítiques de persones a les xarxes pel fet que la primera vacunada a Catalunya contra la covid-19 fos originària d'Ourense.

Ciutadans preveu donar a conèixer aviat les llistes amb què concorrerà al 14-F

Carrizosa també ha explicat que Ciutadans preveu fer pública pròximament la composició de les llistes amb què la formació concorrerà a les eleccions al Parlament del 14-F. Així, ha explicat que s'han de presentar durant la segona quinzena de febrer i, per tant, que el partit les donarà a conèixer abans. En el cas de Lleida, el líder de C's a Catalunya ha dit que des de la formació estan «molt satisfets» per la feina duta a terme pels tres diputats d'aquesta circumscripció, Jorge Soler, Javier Rivas i David Bertan. «A Lleida, els companys han funcionat perfectament i no pensem que hi hagi gaires canvis», ha afirmat Carlos Carrizosa.

A la vegada, ha defensat que Ciutadans és el «vot útil del constitucionalisme a Lleida». Carrizosa ha remarcat que tot i que en aquesta circumscripció poden confluir diversos forces, ha afirmat que «C's és la casa comú del constitucionalisme». El líder de C's considera que «el vot al PSC motivarà un altre tripartit i el partit que ho pot evitar-ho és C's», mentre «altres vots constitucionalistes a Lleida poden anar a la paperera perquè no aconsegueixin representació», ha dit.

Carrizosa, acompanyat amb diputats i altres càrrecs electes del partit, ha visitat aquest dilluns el barri del Secà de Sant Pere de Lleida on s'ha reunit amb veïns, restauradors i comerciants. Després de la trobada, el líder de Ciutadans a Catalunya ha tornat a carregar contra el Govern per la gestió que està fent de la pandèmia de la covid-19.