Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La tarragonina Lorena Roldán, nova portaveu de Cs al Parlament

Al seu torn, Carlos Carrizosa substituirà Inés Arrimadas com a president del grup parlamentari de Ciutadans

Arrimadas
Arrimadas ha estat escollida com a diputada del Congrés a les eleccions del 28-A   | CatalunyaDiari.cat

Carlos Carrizosa substituirà Inés Arrimadas com a president del grup parlamentari de Ciutadans, segons han confirmat fonts del partit, després que la fins ara presidenta hagi estat escollida com a diputada del Congrés a les eleccions del 28 d'abril. Carrizosa exercia fins ara de portaveu de Ciutadans al Parlament, i aquest càrrec l'ocuparà, al seu torn, la diputada i senadora Lorena Roldán.

El partit no ha resolt encara, en canvi, qui substituirà José María Espejo-Saavedra, fins ara vicepresident segon de la mesa del Parlament i que, com Arrimadas, també ha estat escollit diputat al Congrés. Els canvis seran imminents i Arrimadas s'acomiadarà del Parlament durant els plens que se celebraran dimecres i dijous.  Així doncs, quan Arrimadas hagi renunciat a la seva acta al Parlament i  reculli l'acta de diputada al Congrés, es formalitzarà el relleu i Carrizosa passarà a ser oficialment el president de la formació.

 

Carrizosa i el seu «gran lideratge» enfront de l'independentisme

Les mateixes fonts del partit han explicat que  la direcció valora el «gran lideratge» de Carrizosa enfront de l'independentisme al Parlament durant els últims anys  i ha destacat la seva voluntat d'assumir qualsevol tasca dins del partit. També és un «gran coneixedor» del funcionament intern de la formació i, com una de les persones que ha estat des de la fundació del partit, ha treballat al costat d'Albert Rivera i Inés Arrimadas.

Carlos Carrizosa ha estat des de la fundació de la formació  | CatalunyaDiari.cat

No obstant això, Carrizosa s'ha descartat com a candidat de les primàries  que el partit celebrarà en un futur per escollir al seu candidat a la presidència de la Generalitat a les pròximes eleccions catalanes. Pel que fa a Roldán, el partit ha destacat la seva «solvència» com a portaveu al Senat i les seves intervencions com a diputada a la Cambra per justificar que passi a ser la nova portaveu del grup polític.

Incògnites sobre algunes substitucions

Amb la decisió de la direcció de situar a Carrizosa al davant del grup es resol una de les incògnites de la marxa d'Arrimadas però, en ser descartat com a futur candidat a la presidència de la Generalitat, es manté oberta la cursa per ser el número u de C's a les autonòmiques.

Una altra de les incògnites que es manté és  qui substituirà al vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, a la Mesa, ja que també se'n va al Congrés. No obstant això, sí que se sap quins seran els nous diputats de C's que entraran al Parlament: Jorge Feijóo, el número 26 per Barcelona a les catalanes de 2017, i María Mercedes Escofet, número 27.