IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carlos Carrizosa explica la seva versió de la polèmica retirada del llaç groc al Parlament

El diputat de Ciutadans assegura que ha rebut amenaces de mort per aquests fets

El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa.
El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa. | CatalunyaDiari.cat

Segueix la polèmica del llaç groc al Parlament. El passat divendres, 25 de maig, Roger Torrent, va decidir suspendre el ple a la cambra catalana després que Carlos Carrizosa retirés un llaç groc d'un dels seients corresponents al govern que hi ha davant la bancada de Ciutadans i es negués a tornar-lo a col·locar.

Ara, el diputat de la formació taronja ha volgut donar la seva versió dels fets a 'El Español'. «Imaginat un parlament en què tot el món posés símbols i cartells. Cadascú que porti el seu. Uns un llaç groc, altres una bandera d'Espanya, altres una estelada, altres el logo d'un partit, altres un cor amb tres banderes ... Per això està el Parlament?», es pregunta Carrizosa, que demana que «es respecti la neutralitat dels espais, cosa que no s'està fent».

Era una provocació que buscava un conflicte

Segons el diputat de Ciutadans, «tot allò era una provocació. És el que estan buscant. L'espurna i el conflicte. Ja no és que es posessin llaços grocs a la bancada del seu partit. Perquè, si Quim Torra decideix aferrar-se en el seu seient a un llaç groc com si fos un os de peluix, nosaltres no anirem a treure'l», assegura.

«Però és que el llaç que jo vaig treure no estava a la bancada de cap partit. Estava a la del govern, que estava absent. I, sobretot, estava davant de la presidenta del partit de l'oposició, del partit més votat. És una provocació. Amb prepotència. És la forma que tenen de dir-nos que ens menjarem els seus llaços vulguem o no. I això no ho consentirem», afegeix.

Torrent és «un president deslegitimat»

Carrizosa lamenta que Roger Torrent li demanés que deixés el llaç groc al lloc on estava: «No sé qui s'ha cregut que sóc. T'imagines de veritat a un diputat de Ciutadans posant un llaç groc? T'imagines de veritat a un diputat de Ciutadans obeint una ordre que no respecta les lleis? Perquè no sé si serà il·legal, però alegal, almenys és».

En aquest sentit, no dubta en criticar Torrent i assegura que és «un president deslegitimat, que ha pres decisions il·legals, com la delegació del vot de Toni Comín. Si estiguéssim parlant d'un president que és escrupolós en el compliment de la legalitat, encara t'ho penses, però és que estem parlant d'algú donat a escorar premeditadament les seves accions cap a una banda», insisteix.

El diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa en el moment en què retirava un llaç groc al Parlament
El diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa en el moment en què retirava un llaç groc al Parlament | CatalunyaDiari.cat

Denuncia l'agressivitat dels independentistes

Una vegada suspès el ple, Torrent va convocar als representants dels diferents partits al seu despatx. «Estava fora de si. Torrent i Carles Riera eren amb diferència els més exaltats. Els més radicals. El de la CUP era el més agressiu, cridant i dient que nosaltres promovem que a les platges hi hagi encaputxats feixistes que agredeixen la gent», confessa Carrizosa.

El diputat de Ciutadans creu que aquest fet demostra «la incomoditat que tenen quan explicitem el seu comportament. Quan demostrem que estan manipulant i pervertint el llenguatge es posen nerviosos, perquè els estem trencant el relat. Insisteixen a dir demòcrata a qui imposa símbols en espais comuns, i en cridar feixista a qui no està d'acord i busca mantenir la neutralitat».

Amenaces i pintades a la seu de Ciutadans

Després dels fets, Carrizosa assegura que «vaig haver d'aguantar multitud d'insults a les xarxes. Fins i tot amenaces molt greus, com una que em deia que el que jo acabava de fer era la meva sentència de mort.Ja està degudament denunciat a la comissaria».

A més, el diputat de Ciutadans explica que l'endemà la seu del partit taronja va aparèixer pintada de groc. «Ens amenacen, ens imposen, ens assenyalen... Però segueixen manipulant, presentant-se com els demòcrates, i cridant fatxa a qui no pensi com ells», sentencia.

 


Comentaris

envia el comentari