rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

La carta de Gabriel Rufián a Junqueras: «Oriol, diuen que ens guanyen...»

Una missiva publicada aquesta tarda per 'El Periódico'
Imatge d'arxiu d'Oriol Junqueras i Gabriel Rufián | CatalunyaDiari.cat

 

El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha escrit una carta a l'exvicepresident del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, qui es troba empresonat a Estremera des del passat mes de novembre.

 

Una missiva publicada per 'El Periódico' un dia després de la filtració dels missatges de Carles Puigdemont a Toni Comín on el líder de Junts per Catalunya reconeixia que «la Moncloa triomfa, això s'ha acabat, els nostres ens han sacrificat». 

 

«Diuen que ens guanyen. I nosaltres tenim l'autoritat de Macià, la valentia de Companys, la visió de Maragall, la humanitat de Joan Tardà, la consciència de David Fernández, la llum de Cuixart i la rebel·lia d'Albano Dante. Tenim un 1 i 3 d'Octubre eterns. Tenim el record a la pell del cuir de les seves porres. Tenim la determinació de perdre-ho tot, per guanyar-ho tot», així comença la carta del diputat d'ERC. 

«Tenim un 1 i 3 d'octubre eterns»

Sota el títol 'Oriol, diuen que ens guanyen...', Rufián continua dient que: «Tenim un país que utilitza polítics per defensar-se i no polítics que utilitzen un país per salvar-se. Tenim el valor de cridar gàngster a gàngsters. Tenim la voluntat de lluitar per la dignitat de qui sigui, ja sigui de ‘Santako’, Vic, Toledo, Huelva, Lugo, Olot o l'Hospitalet. Tenim la memòria dels nostres barris, del que van ser i del que són. Tenim amics a la presó d'Estremera i de l'exili als qui han votat milers», continua Rufián a la missiva. 

 

 

«Tenim a valents empresonats per corruptes»

«Tenim 100 per cadascun dels quals empresonen i empresonaran. Tenim més polítics a les places que als palaus. Tenim reis que maten dracs per segrestar a princeses i no que amenacen a pobles per votar». Tanmateix, Rufián no ha perdut l'ocasió per fer una petita al·lusió a la corrupció que envolta el Partit Popular, afegint que «tenim el pes de les nostres consciències i no de les nostres butxaques».  

 

«Tenim anys per donar a una causa i més encara per gaudir-la. Tenim fills pels quals barallar. Tenim a valents empresonats per corruptes. Tenim el dia que surtis i tots els que vindran», exposava el diputat d'ERC. 

 

Finalment, Gabriel Rufián ha sentenciat la missiva recordant que «tenim a 70 diputats una altra vegada» i ha afegit: «Tenim un país guanyat a pols per defensar. Tenim tot això i encara diuen que ens guanyen». 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris