rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor el científic Eduard Punset

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

Jordi Sànchez, des de Soto del Real: «No sé si serem capaços d’evitar les eleccions»

Sànchez expressa la seva opinió sobre la falta de Govern a Catalunya
Imatge d'arxiu de Jordi Sànchez | CatalunyaDiari.cat

 

Jordi Sànchez, que es troba internat a la presó de Soto de Real acusat d’un delicte de Sedició, ha expressat una sèrie d’opinions polítiques, principalment referint-se a la situació que viu actualment Catalunya sense Govern, en una carta publicada al diari Elnacional.cat aquest dimarts.

 

Tal com ha opinat el qui era president de l’Assemblea Nacional Catalana el dia 1 d’octubre, és «imperiosa la necessitat de disposar de Govern», i, tot i que diu tenir-ho clar des del dia 22 de desembre, «no podem badar, sobretot ara després de l’empresonament d’en Turull».

Noves eleccions

Segons l'opinió de Sánchez, «no fer Govern vol dir eleccions i no tinc clar que la situació no empitjori. En tot cas, unes eleccions ens porten a un escenari on els guanys seran, en tot cas, poc significatius, i el risc de perdre és real encara que sigui per la incertesa de totes les eleccions». I ha volgut afegir que «el resum és molt clar: el risc és descompensat pels possibles guanys. I lògicament cal no oblidar els derivats nocius de no controlar l’administració».

 

«Renunciar al control de la Generalitat és absurd i dificulta la tranquil·litat que requerim per refer l’estratègia  i encarar el nou escenari social i polític», ha expressat Sànchez en la seva carta.

Conclusions de Sànchez

Ha volgut dirigir-se també als actuals líders del moviment independentista i aconsellar-los sobre la celebració d’unes noves eleccions: «No sé si serem capaços d’evitar les eleccions. El Suprem alimenta la visió dels qui volen eleccions. I costa que s’imposi una mirada a mig i llarg termini».

 

Ha conclòs la seva carta fent una crítica a la visió social que els catalans tenen de la situació en què es troba el Parlament actualment: «La gent circula amb llums curtes i només es valora el presentisme més estricte. Molts obliden que encara ens falta molt camí per a recórrer i que som corredors de fons».

Comentaris