Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras

Junqueras exigeix al president del Parlament Europeu poder ocupar el seu escó a l'Eurocambra

Demana al president que intervingui per poder representar a les 1.200.000 persones que el van votar

Junqueras
La carta que ha enviat Oriol Junqueras al president del Parlament Europeu  | CatalunyaDiari.cat

 

Oriol Junqueras ha enviat una carta a David Sassoli, el nou president del Parlament Europeu,  per demanar-li prendre possessió de l’escó per al qual el van votar més d’1.200.000 ciutadans.

En primer lloc  ha volgut donar l’enhorabona a Sassoli: «Us felicito per la vostra elecció com a president del Parlament Europeu», i ha apel·lat als valors morals del discurs inaugural del president on s'expressa que «la defensa i la promoció dels nostres valors fundacionals de llibertat, dignitat i solidaritat s’han de perseguir cada dia dins i fora de la UE». El polític ha demanat la seva intervenció en la situació de presó preventiva en la qual es troba des de fa més de 600 dies.

En la carta també ha volgut recordar al president que «vaig ser escollit diputat al Parlament Europeu amb el vot de més d’1.200.000 ciutadans i, tanmateix, no m’ha estat possible, fins ara, prendre possessió del meu escó».  També ha remarcat que, tot i el temps que porta a l’espera de sentència, hauria d’haver mantingut els drets civils i polítics intactes, però, lamenta, que  aquest no és el cas. «Vaig poder presentar-me a les  últimes eleccions europees, però les autoritats espanyoles no em van permetre sortir de la presó per poder prendre l’acta» denúncia.  

«La meva idea d'autodeterminació dels pobles s'ha reforçat» 

El líder d'ERC ha expressat que en els quasi dos anys que porta a la presó,  la seva idea d’autodeterminació dels pobles «s’ha reforçat», així com la defensa dels valors democràtics, però també destaca els valors de la religió catòlica: «La lectura de la Bíblia m’ajuda a afrontar la injustícia de la presó, la reflexió em dona pau i la pregària em conforta el cor».

Així doncs, Junqueras ha acabat la seva carta apel·lant als valors del President i assegurant que «confio en el vostre interès pel meu cas per poder ocupar l’escó que em correspon legítimament i poder, així, fer la feina per la qual he estat escollit. I us desitjo que, en el període del vostre mandat, pugueu dur a terme les intencions expressades en el vostre discurs i que compartim completament».

També et pot interessar...