Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els presos demanen «no caure en provocacions» el 21-D

«La nostra és, per damunt de tot, una causa justa i democràtica que s’expressa sempre amb la voluntat de viure i conviure lliurement i pacífica», han comentat els presos en una carta conjunta

Els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull en una imatge d'arxiu, abans de comparèixer al Tribunal Suprem
Els presos han escrit una carta demanant una mobilització pacífica el 21-D | CatalunyaDiari.cat

 

Comença el compte enrere pel 21-D. A menys de 24 hores per la celebració del consell de ministres a Barcelona, els presos catalans han volgut trencar una llança a favor de  la pau i la calma. Davant una jornada que es preveu d’allò més moguda i reivindicativa a Catalunya, doncs, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva, Joaquim Forn, Dolors Bassa i Oriol Junqueras han escrit una carta conjunta clamant una manifestació pacífica.

«La mobilització cívica i pacífica ha estat sempre una de les constants vitals del moviment independentista i del republicanisme. Així ho hem fet sempre, des de fa anys, donant exemple arreu, amb mobilitzacions massives que han estat exemplars. Així ha de seguir sent perquè la nostra és, per damunt de tot, una causa justa i democràtica que s’expressa sempre amb la voluntat de viure i conviure lliurement i pacífica», han demanat.

Els líders independentistes, així mateix, han fet una crida a no caure en «provocacions» demà divendres i no «malbaratar la victòria del moviment democràtic» de l'1-O «regalant» les imatges que no van obtenir el dia del referèndum.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Aturar la vaga, la demanda dels expresidents de la Generalitat

Els expresidents de la Generalitat i del Parlament  de Catalunya van demanar ahir als presos sobiranistes en vaga de fam —Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn— que posessin fi immediatament a la seva vaga de fam. 

Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural
Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural | Twitter

Ho van fer a través d'una carta conjunta promoguda pel Síndic de Greuges i que, en aquesta línia, va ser signada per Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur MasCarles Puigdemont, Joan Rigol, Ernest Benach, Núria de Gispert i Carme Forcadell. 

Amb el 21-D i la vaga de fam a la palestra, doncs, s'espera una vigília de Nadal d'allò més moguda a Catalunya. En aquesta mateixa línia, finalment, cal destacar que la portaveu dels presos catalans, Pilar Calvo, ha convocat per aquest dijous, 20 de desembre, a les 12:00 hores; una roda de premsa per parlar sobre el seu estat.