ÚLTIMA HORA

❌ Darias adverteix que les manifestacions del 8-M «no tenen lloc» a causa de la pandèmia

La carta de Carles Puigdemont a Trapero després de l’1-O: «No hi ha dret»

A la carta, enviada vint dies després de l'1-O, Puigdemont explica que les seves filles es despertaven a la nit «cridant de por perquè somiaven que les venien a buscar»

Carles Puigdemont i Trapero, en una recepció oficial
Carles Puigdemont i Trapero, en una recepció oficial | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont i Josep Lluís Trapero són dos noms marcats per l’1-O. El primer, perquè va haver de marxar a l’exili a resultes d’una aleshores possible detenció; el segon, processat per delictes de sedició i pertinença a una organització criminal. Una data, doncs, que va marcar un abans i un després i que, segons ha tret a la llum ‘Eldiario.es’, va ser el fruit d’una carta que l’expresident de la Generalitat va enviar a l’exmajor dels Mossos el 20 d’octubre de 2017.

«Si totes les autoritats públiques interpretessin els drets constitucionals de la nostra societat de la manera en què ho has fet sempre, molts dels problemes que la societat té amb la Constitució no existirien», comenta Puigdemont mentre li agraeix a Trapero la seva tasca al capdavant dels Mossos durant l’1-O: «L’important de les lleis és saber interpretar el seu esperit (...). Un policia que fa servir el civisme com a part del seu armament mereix honors i no càstigs».

Puigdemont a Trapero: «No hi ha dret»

«He vist amb molta tristesa el tracte que et van dispensar, la miserable petició del fiscal i les incomprensibles mesures cautelars. No hi ha dret», explicava Puigdemont en aquesta carta mentre elogiava, reticentment, la figura de Trapero i la seva professionalitat. Considerava, en aquest sentit, que l’estat espanyol l’havia utilitzat fins aleshores de «diana».

D’altra banda i també en referència a Josep Lluís Trapero, el mateix expresident de la Generalitat de Catalunya acabava relatant que havien après de manera «traumàtica» com la Policia Nacional actua de manera diferent als Mossos d’Esquadra.

Imatge d'un votant entre policies la jornada de l'1-O a Barcelona
Imatge d'un votant entre policies la jornada de l'1-O a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

La revelació de Puigdemont sobre les seves filles

Al fil de la carta i de la qüestió que l’unia amb Trapero, Carles Puigdemont explica a l’exmajor que després de les càrregues policials de l’1-O, les seves filles es despertaven a la nit «cridant de por perquè somiaven que les venien a buscar».

Finalment, sobre l’actuació de la Policia Nacional al llarg de la fatídica jornada de l’1-O, el mateix Puigdemont explica que s’ha violentat l’espai de la seva infància: Amer. «El seu santuari de pau, d'amistat, d'alegria (amb referència a la seva escola) violat sense contemplacions per policies espanyols», explicava.


Comentaris

envia el comentari