IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La carta viral d'un madrileny a favor de la independència que ha fet furor a Internet

L'home, que no ha volgut revelar la seva identitat, enumera les 10 «mentides» que han explicat els contraris a la sobirania catalana

En un clima en què el protagonista total és el conflicte entre Catalunya i l'Estat, s'ha fet viral la carta d'un home de Madrid que defensa la independència catalana. L'autor del missatge, que no ha volgut revelar la seva identitat, enumera una per una les deu raons principals que han fet servir els contraris a la sobirania catalana per, segons ell, convèncer del fracàs que suposaria que Catalunya marxés d'Espanya. A més, l'home assegura que, fins ara, sempre havia defensat la seva espanyolitat i que treballa en una de les multinacionals més importants d'Europa.

Entre les raons, explica que la principal, la que l'ha fet canviar de parer definitivament, ha estat la «manipulació» dels mitjans de comunicació estatals. «Sóc bilingüe castellà-anglès perquè vaig estudiar més de 5 anys a Londres i he viscut a l'estranger més de 10. Les declaracions de Junker estan penjades al web, en un web que és accessible per qualsevol persona que tingui connexió a la xarxa. En elles, textualment i sense cap manipulació, el Sr. Juncker respon davant una pregunta d'un youtuber que 'La UE reconeixeria un sí en un referèndum d'independència a Catalunya'».

A més, defensa que el moviment català no està promogut pels polítics i burgesos com apunten els citats mitjans, sinó que és un moviment «legítim impulsat pel poble». Sobre el diàleg entre l'Estat i Catalunya, apunta: «Els partits no han fet el més mínim gest per negociar les condicions d'un referèndum pactat. Han dit amb solemnitat buida que estan disposats a parlar de tot menys d'un referèndum que divideix als catalans. Mentida: en temps d'ETA l'estat es va inflar a dir que en absència de violència, es podia parlar de tot».

A més, l'autor de la missiva assegura que Catalunya no tindria problemes econòmics si esdevingués independent: «És molt fàcil d'entendre: la renda per càpita i la taxa d'ocupació de Catalunya són molt superiors a la mitjana espanyola (que inclou la catalana). I si aquestes dues condicions es donen, i se li resta el contingent de 'solidaritat' que Catalunya paga a Espanya per afavorir el desenvolupament d'altres comunitats que mai han fet el més mínim esforç per desenvolupar-se (i seguir sent subsidiades), la riquesa de Catalunya en termes del PIB, es dispararia com un coet».

Finalment per concloure, el madrileny posa èmfasi en l'argument que explica que Catalunya no es trencaria sense Espanya, com segons ell han apuntat molts: «Ens han mentit amb allò que abans es trencaria Catalunya que Espanya. És una frase d'Aznar, del piròman Aznar (gràcies, amb tu va començar tot). Però és una frase que han fet seva intel·lectuals, tertulians, mitjans de comunicació i fins i tot polítics de tipus. Mentida. Catalunya no es trencarà perquè és una societat molt més compacta, sòlida, solidària i fraternal que la societat extractiva que representem, ens agradi o no, els habitants de la megalòpolis del sud d'Europa».

Per llegir el text complet pot fer clic en aquest enllaç.


Comentaris

envia el comentari