rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

El Suprem permetrà el trasllat dels presos a Catalunya

La Casa Reial reenvia la carta de Torra, Puigdemont i Mas a Pedro Sánchez

Els tres polítics instaven el monarca a apostar per la negociació
Felip VI i Carles Puigdemont, en un acte a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

La Casa Reial ha reenviat aquest dimecres al president Pedro Sánchez la carta signada pel president Quim Torra, i els expresidents Carles Puigdemont i Artur Mas, en la qual els tres polítics instaven el rei Felip VI a apostar per la negociació i el diàleg. D'aquesta forma, el monarca ha deixat en mans del govern espanyol la possible reunió amb el president de la Generalitat de Catalunya.  

 

A la missiva d'avui s'ha demanat al monarca que abordi una nova etapa de «diàleg» amb Catalunya, i que aprofiti la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona per «reparar i recosir el que la violència, la repressió i la persecució contra el referèndum de l'1-O van provocar». Però no serà així, ja que el mateix palau de la Moncloa ha descartat aquesta tarda la trobada, cosa que implica que qualsevol qüestió política haurà de ser abordada durant la reunió entre Sánchez i Torra, que tindrà lloc a principis del mes de juliol.

Li han demanat situar-se per sobre dels «interessos particulars»

«No hauríeu de situar-vos per sobre d'uns interessos particulars i intentar ser una veu de conciliació i de defensa del diàleg?», aquesta és tan sols una de les preguntes adreçades al rei Felip que es poden llegir a la missiva. Sempre amb un to de cordialitat i respecte, el president Torra i els expresidents Puigdemont i Mas reiteren la seva voluntat de dialogar, mantenint sempre els seus objectius. 

 

En concret, a la missiva es vol deixar clar que la seva idea passa únicament per «implementar el mandat popular per les vies pacífiques i democràtiques», i sempre amb «l'acord amb el govern espanyol» com a prioritat. En aquest sentit, els tres polítics demanen ajuda al rei espanyol per «facilitar un procés d'obertura, modernització i prevalença democràtica». 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris