Casado exigeix que s'actuï contra els qui posen llaços al «patrimoni històric»

El president del PP ha mostrat el seu suport a tots aquells que retiren llaços grocs dels carrers dels municipis

Casado, en arxiu
Casado, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

Pablo Casado no s'ha estat de res per assegurar que «cal plantejar-se si cal actuar contra els qui posen llaços grocs sobretot en patrimoni històric i en edificis oficials». D'aquesta manera, doncs, el líder popular assegura que mostra el seu suport «a totes les persones que vulguin retirar llaços grocs, que són un insult a la nostra democràcia i a l'Estat de dret».

Casado, així mateix, ha volgut manifestar-se d’aquesta manera després que sortís a la llum la detenció del presumpte agressor de la dona que retirava llaços grocs del parc de la Ciutadella. Per això, aquest argumentava que volia «solidaritzar-se» amb la víctima i la seva família i ampliar-ho a «les persones de bé que volen retirar aquests símbols ofensius i sectaris».

Casado: «Ens juguem el propi relat democràtic d'Espanya»

A més a més, el president del PP s'ha referit novament al futur del Valle de los Caídos, opinant que és «absurd» que el Govern es preocupi per «un mort de fa 43 anys i no es preocupi per l'economia, la seguretat, la immigració, l'ocupació i el futur d'Espanya» i que «és per fer-s’ho mirar».

En la seva opinió, Pedro Sánchez «continua donant bandades, tots ens despertem cada dia per veure quin és la bandada del dia i avui ha estat sobre el Valle de los Caídos, que ja no serà un centre de la memòria històrica». Ja que el president del Govern va proposar que aquest monument sigui només un cementiri civil, per tant, segons Casado «aquest tema és seriós perquè ens estem jugant el propi relat democràtic d'Espanya».

Valle de los Caídos
Valle de los Caídos | Cedida.

 

Cal aprendre dels errors del passat i mirar al futur

Amb la qual cosa Casado creu que Sánchez «està plantejant un conflicte amb el seu propi partit, està esmenant la plana a Alfonso Guerra i Felipe González perquè van ser artífexs d'una època de reconciliació, de tancament de la pitjor història recent d'Espanya i de mirar al futur». Finalment, el màxim mandatari del Partit Popular també ha optat per qüestionar «què dirà Sánchez a tots els espanyols que van decidir que no hi hagués amnèsia, sinó amnistia; que no hi hagués oblit, sinó reconciliació, i que no hi hagués creu i ratlla, sinó aprendre dels errors del passat i mirar cap al futur?».


Comentaris

envia el comentari