Pablo Casado: «L'agenda que estem veient a Catalunya és l'agenda d'ETA»

El líder del PP acusa Pedro Sánchez de cometre «altra traïció a Espanya» i de no estar capacitat per governar

Pablo Casado ha defensat que s'ha d'aplicar un 155 més durador i amb competències més extenses a Catalunya | EFE

El líder del PP, Pablo Casado, ha comparat Catalunya amb ETA en una entrevista amb l’Agència EFE en explicar que l’agenda de Catalunya és «l’agenda del nacionalisme que s’alia amb l’esquerra per intentar resoldre aquest desequilibri d’una Transició i d’un adveniment a la democràcia en el qual les cartes van estar marcades».

Casado qualifica d’«error històric» que «l’esquerra de Sánchez, com la de Zapatero intenti reescriure la Transició, cedint als nacionalistes, abans als etarres i ara als borrokas catalans». «És la gran fal·làcia de l’esquerra nacional: intentar veure la Transició com un pacte que es va tancar en fals» ha afegit. 

Casado demana respecte per a Aznar que «és víctima d'ETA» i no «el president del govern que va negociar» amb la banda terrorista | Cedida

«El Govern d'Aznar no va negociar res amb ETA»

Casado defensa que va ser el Govern d’Aznar qui va derrotar a ETA perquè «el Govern del PP no va negociar res» amb ella. Ha explicat que el Govern d’Aznar «com tots els governs de la democràcia» el que va fer és «una vegada ETA va intentar explicar o negociar, aixecar-se de la taula i derrotar-la». També ha demanat respecte per a Aznar a qui ha definit com una «víctima d’ETA» a qui «li van rebentar el cotxe amb una bomba i li van intentar disparar dos míssils al seu avió presidencial».

El líder del PP ha afegit que «ETA la va derrotar el PP» tallant «el finançament internacional» i «declarant a Batasuna una organització terrorista». «Per tant, un respecte al senyor Aznar que és víctima d’ETA no és un president del govern que va negociar amb ETA com va fer Zapatero» ha subratllat.

Casado vol un 155 que derivi en processos judicials contra el Govern

Durant l’entrevista el president del PP ha explicat que «no hi ha alternativa a aplicar l’article 155» a Catalunya. Però que, davant les accions del Govern català, s’hauria d’aplicar un 155 més dur i de llarga durada. Exigeix un 155 «amb un àmbit competencial extens» que toqui temes com «d’interior, educació i mitjans de comunicació». Ha insistit que s’hauria d’aplicar immediatament i que el Govern hauria de ser nomenat des del govern central «sense límit de tems i amb tot el desplegament de l’àmbit competencial» ha afegit.

El líder del PP acusa l'actual president del govern espanyol d'«alta traïció a Espanya» | EFE

 

D’altra banda, ha insistit que el president del govern espanyol ha de fer complir la llei i que «a Catalunya no es compleix la llei». Davant això, Casado ha acusat durament a Pedro Sánchez d’estar «impossibilitat per governar» i de cometre una «altra traïció a Espanya» i no descarta la possibilitat de presentar una moció de censura perquè el que està passant «és molt greu» i «no es veu des del 23F».

Pel que fa als partits polítics el líder del PP ha assegurat que il·legalitzaria alguns partits catalans però que iniciaria el procés perquè finalment ho fessin els jutges. Per tant, Casado no dubtaria en il·legalitzar «Arran perquè justifica la kale borroka, que encoratja la violència als carrers. Per exemple, ANC i Òmnium Cultural, què estan fent, o ERC i el PDeCAT, rebent fons públics tenint a líders independentistes ja processats?». En aquest sentit, assegura que han demanat una «modificació de la llei de finançament de partits polítics» per tal d’evitar que els partits que tinguin els seus líders processats per rebel·lió o sedició puguin obtenir qualsevol subvenció pública.  


Comentaris

envia el comentari