Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado, líder del PP, intervenint en el debat d'investidura de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, el 4 de gener del 2020

Casado amenaça de denunciar Sánchez per prevaricació si no activa el 155 per destituir Torra

El líder del PP acusa el candidat del PSOE de «ressuscitar» el procés amb l'acord amb ERC i d'acabar amb el socialisme constitucionalista

Pablo Casado, líder del PP, intervenint en el debat d'investidura de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, el 4 de gener del 2020
Pablo Casado, líder del PP, intervenint en el debat d'investidura de Pedro Sánchez | Catalunya Diari

El president del PP i líder de l'oposició, Pablo Casado, ha amenaçat d'emprendre accions legals contra Pedro Sánchez si no obliga Quim Torra a cessar del càrrec. Segons Casado, si el president de la Generalitat no ho fa voluntàriament en les pròximes hores, el govern espanyol hauria d'intervenir a Catalunya amb l'aplicació del 155 per destituir-lo.

Possible delicte de prevaricació

Segons Casado, si Sánchez no el destitueix, podria incórrer en un delicte de prevaricació perquè no l'estaria aplicant per evitar perdre el suport dels seus socis d'investidura. Durant la seva intervenció al debat d'investidura d'aquest dissabte, Casado ha acusat Sánchez de «ressuscitar» el procés amb l'acord amb ERC i d'acabar amb el socialisme constitucionalista i ha titllat de coalició «radicalitzada» l'acord de govern amb Podem.

Casado ha avisat que Torra s'ha declarat «en flagrant desobediència a la legalitat». «Què farà davant d'aquest desacatament?», ha preguntat el líder del PP, que ha avisat que els populars actuaran amb Sánchez «amb la mateixa fermesa amb la qual ho han fet amb Torra».

Conflicte legal i no polític

Sobre l'acord amb ERC,  el líder del PP ha acusat Sánchez d'estar «degradant» Espanya i de «trencar la sobirania nacional» per haver acceptat fer una consulta. «On està la seva promesa de tipificar els referèndums il·legals?», ha qüestionat. A més, Casado ha afirmat que el fet que Sánchez hagi dit que hi ha un conflicte polític a Catalunya és «immoral».

  

«Això no és un conflicte polític sinó legal, no és un conflicte territorial sinó moral», ha defensat Casado, i ha dit que a Espanya no hi ha un problema de democràcia sinó que Sánchez «és el problema» perquè «negocia amb els que atempten contra la democràcia» i «dona carta blanca» a ERC, Bildu i Podem.

  

Programa de govern radical i fracassat

Casado ha afirmat que Sánchez porta l'Estat espanyol a l'«abisme» amb un programa de govern «radical i fracassat». «El seu discurs d'avui feia por», ha afirmat Casado, i creu que Sánchez proposa un «govern de malson». També ha retret que Sánchez hagi canviat de discurs amb relació a la campanya electoral: «No es reconeix ni a vostè mateix al mirall», ha dit.

  

  

El líder del PP ha assegurat que el seu partit  farà de  «dic de contenció de qualsevol intent de mutació constitucional per la porta del darrere» i ha fet una crida a «reagrupar tot el constitucionalisme», inclòs el del PSOE, que ara Casado considera que està orfe. «Guanyarem i vostès perdran», ha sentenciat.

També et pot interessar...