Casado anuncia que baixarà el salari mínim a 850 euros i es retracta

Unes hores després el líder del PP nega haver afirmat que aplicaria aquesta mesura i ho ha titllat de 'fake news'

El líder del PP declara que si arriba a la Moncloa baixarà el Salari Mínim
El líder del PP declara que si arriba a la Moncloa, abaixarà el Salari Mínim | Cedida

El president del PP, Pablo Casado, ha dit aquest dimecres al matí que baixaria el Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 850 euros de cara al 2020 en una entrevista a Onda Cero. Durant aquesta, Casado ha afirmat que si arriba a la Moncloa, compliria amb l'acord del govern de Mariano Rajoy amb organitzacions socials i empresarials per augmentar l'SMI progressivament fins als 850 euros el 2020.

L'executiu de Pedro Sánchez va accelerar la pujada i l'ha incrementat a 900 euros el 2019. Per tant, complir amb l'anterior acord del govern de Rajoy suposaria una rebaixa de l'SMI. Aquest acord del govern de Rajoy va fixar una pujada de l'SMI del 4% el 2018, 736 euros al mes, del 5% el 2019, 773 euros al mes, i del 10% el 2020, assolint els 850 euros al mes.

Pablo Casado durant l'entrevista amb l'Agència EFE
El líder del PP s'ha retractat de les seves declaracions en una atenció als mitjans posterior a l'entrevista | EFE

 

Casado nega la baixada de l'SMI i ha criticat que son «fake news»

Hores després d'aquestes declaracions, Casado ha sortit del pas dient: «Qui ha dit que jo baixaré l'SMI? Estem a les 'fake news' de la setmana?». Així doncs el líder del PP ha afirmat en una atenció als mitjans que no havia afirmat que aplicaria la mesura si era escollit president del govern espanyol i ha criticat que són 'fake news'.

«No he dit el que anava a fer. Necessito escoltar a sindicats i patronals», ha assegurat. «Estem instal·lats en les 'fake news' que aquesta setmana sembla que intenten alarmar els treballadors», ha dit Casado, que ha carregat contra Sánchez per aprovar mesures socials sense concertació social. Per tant, ha assegurat que «només arribar a la Moncloa» el que farà serà asseure's amb la patronal i els sindicats.

En aquesta línia, s'ha queixat novament de les 'fake news' que, des del seu punt de vista, el perjudiquen i ha afirmat que l'esquerra no pot «donar lliçons» al PP perquè el seu partit ja va apujar el Salari mínim un 4% l'any passat i un 8% l'anterior. Casado opina que si hi ha 126.000 aturats més, és perquè el govern de Sánchez ha pres «mesures electoralistes sense l'acord de patronals i sindicats»


Comentaris

envia el comentari