Casado critica Sánchez per negociar «a esquenes dels ciutadans» amb Torra

El president del PP ha recordat que «Espanya és un estat de dret» i que dins del país «les regles són clares i la llei es compleix»

Pablo Casado, en una imatge d'arxiu
Pablo Casado, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha demanat explicacions al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per les «negociacions a esquenes dels ciutadans» que té amb el seu «soci», en referència al president de la Generalitat, Quim Torra.

«Els espanyols tenen dret a saber què fa Sánchez amb el seu soci Torra», ha dit Casado en el seu Twitter, on ha rebutjat la «ocultació, la mediació i les negociacions» amb el president català.

«Espanya és un estat de dret, una democràcia consolidada on les regles són clares i la llei es compleix», ha afegit. Casado ha fet al·lusió amb aquest comentari a la proposta de 21 punts que Torra ha entregat a Sánchez, que inclou una mediació internacional.

Aznar acusa Sánchez de «normalitzar el cop d'estat»

Després de la reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez a Barcelona, en les hores prèvies al Consell de Ministres de la Llotja de Mar, la Fundació para a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES), el 'think thank' que presideix l'expresident José María Aznar, no ha dubtat a expressar el seu malestar per la trobada dels dos dirigents en un comunicat.  

Imatge d'arxiu de José María Aznar
Imatge d'arxiu de José María Aznar | cedida

 

En la mateixa línia que Ciutadans (C's) o el mateix Partit Popular (PP), la FAES ha acusat Sánchez de «normalitzar el cop d'estat que els secessionistes van perpetrar ara fa un any», i d'haver-se endinsat en «l'obscur territori del supremacisme etnicista català», aprofitant també per carregar novament contra el president Torra. «Ha deixat enrere 40 anys de Constitució, d'Estat de Dret, d'unitat nacional en llibertat i igualtat dels espanyols», ha insistit la fundació.

Sánchez demana a Torra faci «real» la seva voluntat de diàleg

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest diumenge al president de la Generalitat, Quim Torra, que passi de proclamar la seva voluntat de diàleg a fer-la «real».

Pedro Sánchez i Quim Torra reunits a Pedralbes abans del 21-D
Pedro Sánchez i Quim Torra reunits a Pedralbes abans del 21-D | CatalunyaDiari.cat

 

«Animo la Generalitat a passar de la voluntat de diàleg al diàleg real. Això significa que el govern està disposat a dialogar amb les institucions catalanes, però també es necessita una majoria social àmplia que ara mateix no existeix a Catalunya», ha argumentat en una entrevista al diari 'La Vanguardia'.

En aquest sentit, Sánchez ha situat la solució del conflicte català en la taula de partits. Al seu parer, és una «bona iniciativa» haver creat aquest espai «que transcendeix la dinàmica de blocs que ha imperat a Catalunya en l'última dècada».


Comentaris

envia el comentari