Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado, líder del PP, intervenint en el debat d'investidura de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, el 4 de gener del 2020

Casado demana a Sánchez que tingui «la mateixa deferència» amb les víctimes de terrorisme que amb Torra

Lamenta que el president del govern faci «marxa enrere» per les «pressions d'ERC» pel que fa a la mesa bilateral

Pablo Casado, el líder del PP, ha demanat a Pedro Sánchez que tingui «la mateixa deferència» que té amb Quim Torra, Gabriel Rufián o Bildu amb les víctimes del terrorisme. Així ho ha expressat en un  acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme celebrat a Andalusia, on ha lamentat, també, que el president del govern espanyol faci «marxa enrere» per les «pressions d'ERC» pel que fa a la mesa bilateral de negociació per resoldre la crisi entre Catalunya i Espanya.

Cal recordar que aquest matí  el PSOE ha qüestionat la celebració de la mesa, decisió que ha rectificat  a la tarda. En aquest sentit, el president del PP ha lamentat que en aquesta mesa es decidirà «la unitat nacional, l'autodeterminació i fins i tot l'amnistia d'aquells presos que van fer un cop a l'Estat».

Casado ha criticat també que Sánchez es vulgui reunir la setmana que ve amb Quim Torra, «persona que ja, per sentència ferma del Tribunal Suprem, ha estat despullada de la representativitat de la presidència de la Generalitat». El líder del PP s'ha referit d'aquesta manera a la inhabilitació dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en una sentència que Torra va anunciar que recorreria davant del Suprem, però que encara no ha començat aquest recorregut.

«En un moment en què ha de fer marxa enrere davant les pressions d'ERC perquè pacti, i en aquesta mesa decideixi la unitat nacional, l'autodeterminació i fins i tot l'amnistia d'aquells presos que van fer un cop a l'Estat, només li demano una cosa, i és que la mateixa estimació i la mateixa deferència que regala al senyor Torra, al senyor Rufián o als de Bildu, us la regali a vosaltres», ha afirmat.

També et pot interessar...