Casado demana que Sánchez comparteixi les propostes que li va fer Torra

El PP ha presentat en el Congrés dels Diputats una petició formal per conèixer les negociacions que es van fer el 21-D a Barcelona

Casado ha demanat formalment que Sánchez comparteixi els 21 punts de la proposta de Torra
Casado ha demanat formalment que Sánchez comparteixi els 21 punts de la proposta de Torra | CatalunyaDiari.cat

Les queixes de Pablo Casado s’han registrat formalment. Després que el president del Partit Popular demanés explicacions a Pedro Sánchez per les «negociacions a esquena dels ciutadans» que té amb Quim Torra, ha presentat una petició formal en el Congrés dels Diputats perquè el president del govern espanyol ensenyi les propostes que el president de la Generalitat li va lliurar el passat 20-D a Barcelona.

La diputada Isabel Borrego, portaveu adjunta del PP, encapçala la sol·licitud que està dirigida a la presidència del govern i en la qual es reclama el «document lliurat pel president de la Generalitat al president del govern en el ‘Cim Bilateral’ celebrat el passat 20 de desembre en el Palau de Pedralbes (Barcelona)».

Torra va lliurar a Sánchez 21 punts a negociar

Borrego ha presentat aquesta demanda, apel·lant a l’article 7 del Reglament de la Cambra. En ell s’estableix que «pel millor compliment de les seves funcions parlamentàries, els diputats, previ coneixement del respectiu grup parlamentari, tindran la facultat de recaptar de les Administracions Públiques les dades, informes o documents que obrin en poder d'aquestes».

A més a més, la sol·licitud també especifica que, en cas d’haver raons fundades en dret que impedeixin facilitar la documentació sol·licitada, es comuniqui en un termini no superior a 30 dies. D’aquesta manera Casado ha demanat formalment les explicacions que exigia a Sánchez respecte les negociacions que va mantenir amb Torra durant la reunió del passat 21-D, fet que va provocar molts aldarulls a Catalunya.

En aquest sentit, el líder del PP ha criticat que el president del govern «oculti la mediació i les negociacions» que va mantenir amb el seu homòleg català, ja que «els espanyols tenen dret a saber què fa Sánchez amb el seu soci Torra» i a conèixer la proposta de 21 punts a negociar on també s’inclou una mediació internacional.


Comentaris

envia el comentari