Casado titlla Catalunya de «narcoestat» pels «privilegis» dels presos

El president del PP ha assegurat que els polítics independentistes tenen un règim de visites, de patis i telefònic diferent del de qualsevol altre pres preventiu

El secretari general del Partit Popular, Pablo Casado
El secretari general del Partit Popular, Pablo Casado | Gtres

Pablo Casado ha fet unes declaracions aquest diumenge on critica el que considera «privilegis» excessius dels polítics catalans empresonats. En un acte del seu partit a Andalusia, el president del PP va afirmar: «Com és possible que a Lledoners hi hagi un règim de visites, de patis i telefònic diferent del de qualsevol altre pres preventiu només perquè són del Govern que gestiona aquella presó?».

Pel líder popular, la situació dels líders independentistes a les presons catalanes «només passa als narcoestats o en dictadures». Com ja va fer fa uns dies, Casado s’ha mostrat partidari d’aplicar un nou 155 «amb l'extensió que faci falta». Ha exigit que l’Estat prengui el control dels Mossos d’Esquadra, dels mitjans públics, de l’educació i de les institucions penitenciàries catalanes.  

L’independentisme català és la «nova kale borroka»

També ha tornat a defensar la inseguretat i la tensió que, segons ells, tenen les persones castellanoparlants que viuen a Catalunya. Pablo Casado ha insistit en el fet que «a Catalunya no es pot viure als carrers sense el risc que t'insultin o amenacin per l'idioma que parles».

El polític popular ha assegurat que tot i «no es mata a Catalunya», els grups i organitzacions que conformen l’independentisme català són una «nova kale borroka». Davant d’aquesta situació d’inseguretat, considera que ales formacions polítiques que «no condemnin la violència» que hi ha als carrers de Catalunya se’ls ha d’aplicar la llei de partits.  

«La Hispanitat és l'etapa més brillant, no d'Espanya, sinó de l'home»

El president del Partit Popular va aprofitar la recent celebració del 12 d’octubre per alabar el paper d’Espanya en la història de la humanitat. Ha afirmat que  «la Hispanitat és l'etapa més brillant, no d'Espanya, sinó de l'home», ja que «mai abans s'havia aconseguit traslladar la cultura, la religió, la història d'una nació a tants llocs a la vegada».

Casado ha valorat també el descobriment d’Amèrica amb les següents paraules: «Quin altre país, si penseu, pot dir que un nou món va ser descobert per ells?». Per ell, aquesta etapa de la història és la demostració que Espanya és «un poble mil·lenari i una nació centenària» que ha dut a terme  «la fita més important de la humanitat, només comparable a la romanització».


Comentaris

envia el comentari