Casado exigeix un nou 155 si els independentistes continuen amenaçant l'estat

El líder popular ha recordat que el PP té prou majoria al Senat per aprovar una nova intervenció de la Generalitat

Pablo Casado, durant el congrés del Partit Popular
Pablo Casado, durant el congrés del Partit Popular | Twitter

Les paraules del president Quim Torra del passat divendres a les portes de la presó de Lledoners, no paren de provocar reaccions a les files del Partit Popular. Si primer ha estat el seu líder a Catalunya, Xavier García Albiol, poc després el seu president Pablo Casado s’ha posicionat en contra de les declaracions de Torra. Casado ha demanat reactivar el 155, si els independentistes continuen incomplint la llei i atacant l'estat.

El president del PP ha tornat a deixar clar que no li tremolarà el pols a l’hora de demanar al govern espanyol que torni a intervenir la Generalitat, i ha recordat que els populars ho poden aprovar gràcies a la seva majoria absoluta al senat. Tot i aquestes paraules, la iniciativa per un nou 155 la té l’executiu de Sánchez, ja que és aquest qui decideix quan i com s’ha d’aplicar i qui sol·licita a la cambra alta la seva aprovació.

   

Casado no ha perdut l'oportunitat per denunciar novament la suposada complicitat del govern de Sánchez amb els sobiranistes i d'exigir-li més fermesa davant les paraules i accions inacceptables per part dels que continuen desafiant la llei i trencant la convivència democràtica a Catalunya.  

 

Torra matisa les seves paraules  

«Nosaltres no ens anem a defensar, anem a atacar aquest Estat espanyol injust», aquestes són les paraules del president de la Generalitat, que citant Jordi Cuixart, que han provocat tant rebombori a l’escena política espanyola, arribant al punt que avui ha volgut matisar el sentit de les seves paraules. 

Quim Torra, al Parlament de Catalunya
Quim Torra, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Torra ha volgut aclarir que s’han malinterpretat les seves declaracions i, en aquest sentit, ha assenyalat que la seva intenció era dir que «no ens hem de defensar en aquest judici, sinó que acusarem l’Estat Espanyol d’haver obert una causa injusta contra l’independentisme».


Comentaris

envia el comentari