Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado amb Pedro Sánchez

Casado demana a Sánchez l'aplicació de la llei de Seguretat Nacional a Catalunya

El líder del PP assegura que és il·legal que una autonomia disposi d'una agència d'intel·ligència com és el Cesicat

Pablo Casado ha exigit l'aplicació de la llei de Seguretat Nacional
Pablo Casado ha exigit l'aplicació de la llei de Seguretat Nacional | Cedida

 

El líder del PP, Pablo Casado, ha emplaçat aquest dilluns el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a aplicar «avui mateix» la llei de Seguretat Nacional a Catalunya perquè «avui s'ha travessat una línia vermella» i «hem conegut que la Generalitat estava involucrada en els preparatius d'aquests possibles atemptats a través del CESICAT, que no hauria d'existir perquè és il·legal que una autonomia tingui una agència d'intel·ligència». «El govern ha d'aplicar la llei de Seguretat Nacional per prendre el control a les Forces de Seguretat i dissoldre o tancar el CESICAT» que «segons el jutge instructor podria estar relacionada amb la preparació dels atemptats», ha dit.

Casado ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a 'Telecinco' on també ha acusat el president  del govern espanyol en funcions de ser «un hipòcrita» per criticar Puigdemont i Torra i alhora no trencar «relacions» a les institucions on el PSC governa amb ERC o JxCAT. «El que no pot fer Pedro Sánchez és advertir la Generalitat des d'un míting i alhora estan amb JxCAT a la Diputació de Barcelona i amb ERC a Castelldefels», ha dit, perquè «si estem d'acord amb el que Puigdemont i Torra estan suposadament col·laborant a fer és molt dolent, cal trencar relacions amb aquests partits».

Rebutja un 155 precipitat

Casado aposta per la Llei de Seguretat Nacional i no directament pel 155 perquè —segons ha recordat— és necessari «calibrar molt el termini en què s'aplica», i «abans hi ha legislació bàsica que ja es pot aplicar» com la Llei de Seguretat Nacional «perquè els Mossos deixin de rebre ordres il·legals».

A més, segons Casado, cal actuar respecte a la competència de la Generalitat en institucions penitenciàries, aplicar la Llei de Sostenibilitat financera «perquè la Generalitat no malversi a favor de la independència» i reforçar «l'Alta Inspecció educativa per evitar adoctrinament» a les aules i «modificar la Llei de l'Audiovisual» per «evitar la propaganda als mitjans de comunicació».

  

«Es pot aplicar la Llei de partits»

A més, segons Casado, es podria aplicar la Llei de partits perquè «diu que qualsevol partit que atiï la violència pot ser il·legalitzat». Segons el líder del PP, al Parlament «s'estan justificant a terroristes». «Jo només he vist això amb Batasuna al Parlament Basc, i a Catalunya el president del govern diu que no passa res».

També et pot interessar...