Casado demana il·legalitzar la CUP i Arran perquè «exalten la violència»

El president del PP creu que es compleixen les condicions per aplicar la llei de partits

Pablo Casado demana aplicar la llei de partits a la CUP i Arran
Pablo Casado demana aplicar la llei de partits a la CUP i Arran | Cedida

Pablo Casado continua amb la seva personal croada contra els partits i les organitzacions independentistes. Els protagonistes dels seus últims atacs han estat la CUP i la seva organització juvenil Arran, de les quals ha demanat la il·legalització, ja que considera que estan «atiant la violència» que es produeix a Catalunya.

Casado ha afirmat que el seu partit està a favor d’aplicar la llei de partits a qualsevol organització independentista que «exalti la violència», tal com es va fer amb Batasuna i la resta de marques de la formació ‘abertzale’. Segons ell, els membres de l'esquerra independentista i anticapitalista fan «actes de kale borroka i ataquen domicilis o comissaries de policia», com per exemple les pintades a la casa del jutge Llarena o la comissaria de la Policia Nacional a Terrassa.   

«La CUP i Arran posen banderes de ‘Visca Terra Lliure’»

El líder popular ha continuat amb el seu discurs defensant la radicalitat del partit independentista i assegurant que a Catalunya és viu en un ambient de violència. S’ha queixat del que el titllin de ‘radical’ quan demana la il·legalització de l’independentisme i en canvi ningú més protesti quan la CUP o Arran mostren els seus vincles amb el terrorisme.

Un dels arguments que Pablo Casado dona per aplicar la llei de partits és que «la CUP i Arran posen banderes de ‘Visca Terra Lliure’». El president PP ha recordat que aquesta és «una organització terrorista» i considera que el govern espanyol està «ocultant» el que passa a Catalunya.  

El debat sobre Franco és «una cortina de fum»

L’instrument que estaria utilitzant Pedro Sánchez per amagar la violència latent a Catalunya és l’exhumació de Francisco Franco. Casado ha dit que li sembla «absurd» que s'utilitzi «un senyor que ha mort fa cinquanta anys» com a «cortina de fum» per ocultar que «hi ha gent a Catalunya que atia la violència».

El polític popular pensa que no és moment de «reobrir ferides i trinxeres», sobretot perquè està demostrat que «en aquests anys s’ha pogut buscar les restes dels desapareguts i les famílies» rebent suport institucional. A més, ha aclarit que s'han destinat «més de 10.000 milions en ajudes en pensions i reconeixement de drets dels militants republicans». 


Comentaris

envia el comentari