ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Pablo Casado proposa degradar jeràrquicament els Mossos d'Esquadra

El líder del PP vol que la policia autonòmica depengui de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

Pablo Casado ha defensat que la Guàrdia Civil i la POlicia Nacional hauria d'estar per sobre dels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

El líder del PP,Pablo Casado, ha desplegat algunes de les seves propostes de cara a les eleccions del 28 d’abril, entre les que hi ha el 155 permanent i, com a novetat, la dependència jeràrquica de les policies autonòmiques respecte a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, de manera que els dos cossos estatals puguin donar ordres als Mossos d’Esquadra. Segons Casado, es podria fer a través de la Llei de Seguretat Ciutadana o la Llei de Seguretat Nacional.

Casado també aposta pel reforçament de les delegacions del govern espanyol perquè puguin assumir competències autonòmiques quan els governs autonòmics no compleixin les seves funcions. Un nou model que segons el líder del PP inclouria mecanismes «d’inspecció o jerarquia» sobre activitat de les autonomies en matèria de seguretat, però també de Sanitat o Educació.

Casado ha promès també una nova llei de llengües perquè el castellà sigui llengua vehicular a l’ensenyament i l’administració, perquè no es pugui multar ni posar cartells si no estan com a mínim en castellà i que les oposicions limitin les llengües cooficials com a màxim en un mèrit, però no un requisit.

Pablo Casado en roda de prensa
Pablo Casado ha tornat a reiterar la necessitat d'activar un 155 sense límits a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Casado assegura que Iceta «ha posat termini a la traïció»

El líder del PP, Pablo Casado, ha insistit aquest dilluns en la seva determinació d’aplicar un 155 sense límit de temps d’aplicació a Catalunya en el seu primer Consell de Ministres. Ha assegurat que seria «un alliberament» i no «un càstig» perquè serviria per fer «una defensa de la llibertat i prosperitat dels catalans».

Segons Casado, la primera aplicació del 155 per part del govern de Mariano Rajoy es va quedar curta, perquè es va activar només per convocar eleccions i sense afectar l’educació, els mitjans de comunicació i els Mossos. Casado també ha tornat a criticar les manifestacions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, sobre la necessitat d’articular alguna via per donar resposta a la voluntat majoritària si un 65% dels catalans vol la independència. «Ha posat termini a la traïció», ha afirmat.

Malgrat la correcció del propi Iceta, Casado ha insistit que les seves paraules demostren «l’estratègia de Sánchez de vendre Espanya no només a trossos, sinó a terminis». «Ha dit que si en 10 anys hi ha un 65% d'independentistes a Catalunya caldrà consultar-los en referèndum», ha dit, però cal recordar que «Pedro Sánchez convoca eleccions perquè la societat espanyola descobreix que està pactant la independència de Catalunya»

 

 


Comentaris

envia el comentari