Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado ha exigit l'aplicació de la llei de Seguretat Nacional

Casado s'ofereix a prestar vots a VOX i C's

D'aquesta manera podrien estar a la Mesa del Congrés

Pablo Casado ha exigit l'aplicació de la llei de Seguretat Nacional
Casado s'ofereix a prestar vots a VOX i C's | Cedida

El líder del PP, Pablo Casado, ha obert la porta aquest dilluns a prestar vots a Vox i Cs perquè la ultradreta i el partit d'Inés Arrimadas tinguin presència a la Mesa del Congrés dels Diputats que es constitueix aquest dimarts. «La nostra posició és que aquells partits que pugui tenir representació a la Mesa del Congrés o del Senat d'acord amb la tradició de les dues cambres, si depenen dels nostres vots, tindran el nostre suport», ha sentenciat.

A canvi, ha dit, el PP vol «liderar» el centredreta i que «aquest oferiment es vegi com el partit que vol liderar un espai imprescindible i Cs també haurà d'entrar en aquesta negociació per tenir representació a la Mesa de les Corts».

Casado ha demanat generositat als seus diputats

En una intervenció davant el seu grup parlamentari a la cambra baixa, Casado ha demanat «generositat» als seus diputats perquè la resta de grups de la dreta –en referència a Vox i Cs- estiguin a l'òrgan de govern de la cambra baixa. Si surten els comptes fets pels socialistes, la Mesa tindrà majoria progressista de cinc contra quatre de conservadors. Seran tres llocs per al PSOE, dos per a Podem, i quatre per a la dreta, previsiblement dos per al PP, un per a Cs i un altre per a Vox.

Segons Casado, el «cordó sanitari legal, ètic i institucional» hauria de recaure contra «els hereux de Batasuna» i els «independentistes», i de la mateixa manera que Vox «qüestiona» preceptes constitucionals també ho fan formacions d'esquerra que són «blanquejades» pels socialistes.

També et pot interessar...