Casado prepara un «Pla Espanya» per «tornar la concordia i acabar amb les barricades» a Catalunya

Si és president, viatjarà setmanalment al Principat i donarà recursos a mitjans, ONG's o patronals contràries a l'independentisme

Pablo Casado ha exigit l'aplicació de la llei de Seguretat Nacional
Casado vol augmentar la presència d'Espanya a Catalunya | Cedida

Encara pendents que comenci oficialment la campanya per les eleccions generals, els candidats a la presidència del govern espanyol centren bona part de les seves intervencions en la situació de protestes que viu Catalunya. El president del PP, Pablo Casado ha anunciat avui, en un esmorzar informatiu quina és per ell la solució als aldarulls i la falta de convivència és un «Pla Espanya» semblant al qual «es va aplicar al País Basc per la seva pacificació», tal com recollia 'La Vanguardia'. 

Casado creu que fa falta una major presència de l'Estat a Catalunya i per això ha anunciat que si és president, visitarà un cop per setmana el Principat. Assegura que fins ara el constitucionalisme ha actuat amb «deixadesa» en aquest territori i que és necessari «tornar la concòrdia i acabar amb les barricades». 

Donar fons a qui no difon «el discurs de l'odi de l'independentisme»

El líder popular ha insistit en el fet que és necessari «reforçar la societat civil» amb tots els recursos estatals que siguin necessaris. Proposa donar fons a aquells mitjans de comunicació que «no combreguin amb l'independentisme» i a patronals o ONG que no defensen el seu «discurs de l'odi» independentista. També ha demanat la llibertat de càtedra a les universitats per tots aquells que no volen «passar per la pedra» del sobiranisme. 

Contenidor cremant a la Gran Via de Sabadell en les protestes del 15 d'octubre del 2019
El president del PP creu que és necessària més presència de l'Estat per acabar amb els aldarulls | CatalunyaDiari

Una vegada més ha explicat que si guanya les eleccions, enviarà a Quim Torra el requeriment previ a l'aplicació de l'article 155.  En aquest sentit, ha titllat Pedro Sánchez de «deslleial amb la Constitució» per no haver fet ja aquesta passa. 

Les elits catalanes «han fallat a la seva gent»

El president del PP considera que la clau per combatre el «relat fals del nacionalisme» no és tant la moderació defensada pels socialistes, sinó que el compliment de la Constitució i un president «a qui no li tremolin les cames amb els violents». 

Ha continuat amb les seves crítiques als nacionalistes de qui ha dit que «han trencat Catalunya en mil bocins» i que ara els toca als constitucionalistes «recompondre'ls».  El principal problema que veu és que «les elits de Catalunya han fallat la seva gent». 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari