Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Casado planteja una única candidatura a la Generalitat amb C's, Valls i la societat civil

El president del PP llença la proposta a la societat civil constitucionalista, però també a C's i Barcelona pel Canvi

Una sessió plenària al Parlament de Catalunya.
Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya. | Cedida

El líder del PP, Pablo Casado, ha admès que «desitja» una plataforma constitucionalista del PP, Ciutadans, el partit Barcelona pel Canvi de l'exprimer ministre francès Manuel Valls i persones procedents de la societat civil que pugui concórrer conjuntament  a les pròximes eleccions autonòmiques a Catalunya. Al seu entendre, hauria de passar una cosa semblant al que va passar en el seu dia al País Basc, «on primer la societat civil va dir 'basta ya' i poc després van aconseguir arribar a el Govern basc», en referència a l'acord entre el PSE i el PP que va fer lehendakari al socialista Patxi López.

Un símil amb la situació al País Basc

En una entrevista a Antena 3, Casado ha assenyalat que  no hi ha una negociació al respecte sinó que «el que hi ha és un desig». «Tant de bo que tots els constitucionalistes arribem a una convergència i, si em permet l'expressió coneguda a Catalunya, una convergència democràtica i constitucionalista que no només passa per Manuel Valls i C's i pel PP, sinó també per la societat civil», ha emfatitzat.

Casado ha recordat que  al País Basc «van fomentar a la societat civil», que va dir «ja n'hi ha prou» de terrorisme i del nacionalisme. En aquest moment, ha prosseguit, van ser importants les manifestacions culturals, les càtedres universitàries o les ONG, i tant el Govern del PP com el PSE de Nicolás Redondo Terreros van donar als ciutadans «la possibilitat de tenir una referència a nivell social» que després va permetre que els constitucionalistes fossin «capaços de guanyar a les urnes».

No tenen converses en ferm

«Això crec que cal ara a Catalunya. Els partits constitucionalistes però també a aquests professors, periodistes, professionals que alcen la veu per dir 'ja n'hi ha prou' perquè no volem combregar amb aquesta fractura social i aquesta ruïna econòmica», ha recalcat el president dels populars.

Casado ha insistit que  «no tenen converses en ferm» amb aquests partits però ha afegit que C's «ja sap» que el PP està disposat a que els acords que han arribat a Madrid, Múrcia, Castella i Lleó o Andalusia ho puguin fer en Catalunya, una comunitat en la qual el partit taronja «té més representació» que els populars.

També et pot interessar...

  • Buenafuente compara Pablo Casado amb el protagonista d'«El ResPPlandor»
  • Sánchez acorda amb Casado col·locar Marchena al capdavant del Tribunal Suprem