Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cayetana Álvarez de Toledo

Cayetana, en el punt de mira: Casado podria substituir-la com a portaveu parlamentària

El partit medita prendre aquesta decisió en les properes setmanes

Cayetana Álvarez de Toledo
Cayetana Álvarez de Toledo, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

No són bons dies per al Partit Popular: el suport de Ciutadans al govern espanyol la setmana passada, en la votació de la quarta pròrroga de l'estat d'alarma, va deixar el PP en la irrellevància aritmètica al Congrés. A més, els populars, fidels a la seva idea de partit d'Estat, van quedar lluny de ser visibilitzats com la gran alternativa al govern: van optar per una discreta abstenció, i no pel vot en contra que els hauria permès exercir de clar contrapès a l'opció del PSOE i Podem amb el suport de Ciutadans.

Casado, en entredit

Amb aquest mar de fons i les dues ànimes del partit més vives que mai, Pablo Casado sembla estar en entredit per alguns sectors del partit a causa de les seves actituds dubitatives i manca d'una estratègia clara. 'El Español' publica aquest dilluns, 11 de maig, les marcades diferències de determinats sectors del partit amb el president de la formació, a qui acusen de «no tenir fusta de líder» i de «no haver traçat un rumb clar» al partit.

En tot cas, la decisió del PP d'enviar a la comissió per a la reconstrucció a Ana Pastor, en detriment de la portaveu parlamentària Cayetana Álvarez de Toledo, podria ser un símptoma d'una de les decions preses per Casado i que s'executaria en les properes setmanes: apartar l'actual portaveu del PP al Congrés i diputada per Barcelona. En les últimes setmanes, s'han agreujat les tensions preexistents entre  Álvarez de Toledo  i el secretari general del partit, Teodoro García Egea, que intenta tenir més control sobre el grup parlamentari per pal·liar l'estratègia de la portaveu, que consideren que «actua per lliure».

Cayetana, apartada de la primera línia?

Tant és així, que el fet que Cayetana Álvarez de Toledo no hagi estat escollida per a l'esmentada comissió és interpretat per part d'alguns sectors del partit com un primer pas per al seu bandeig definitiu. Fins i tot, apunten que la vicesecretària de política social del PP i exalcaldessa de Logronyo (2011-2019), Cuca Gamarra, podria substituir-la properament.

Veurem, doncs, l'acceptació que obté aquesta possible decisió de Casado, que sumada als resultats de les eleccions basques —amb l'aposta personal de Carlos Iturgaiz, en la suma amb C's— i gallegues, pot determinar el futur a curt termini del president del PP des de 2018.