Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado

Casado no dimiteix i continuarà sent president del PP fins al mes d'abril

Els populars celebraran un congrés extraordinari els dies 1 i 2 d'abril

Pablo Casado continuarà formalment com a president del Partit Popular fins a la celebració del congrés extraordinari que tindrà lloc els dies 2 i 3 d'abril, on s'elegirà una nova direcció. A canvi de mantenir el càrrec, Casado ha acordat amb els barons del partit a no presentar candidatura per la reelecció. La decisió s'ha pres en una reunió de més de quatre hores a la seu del PP al carrer Gènova, que ha acabat de matinada.

Segons un comunicat fet públic pels populars, Casado continuarà formalment com a president, però amb poders limitats. En aquest sentit, fins que s'esculli un nou president, la portaveu al Congrés, Cuca Gamarra, farà les funcions de coordinadora general del partit, mentre que Esteban González Pons serà el president del Comitè Organitzador.

Durant la trobada, en la qual no hi ha estat Isabel Díaz Ayuso, els barons han demanat obertament a Alberto Núñez Feijóo que opti al relleu. En sortir de la reunió, diversos dels presidents provincials dels populars han mostrat la seva satisfacció. 

Feijóo, l'aposta dels barons populars

El pròxim dimarts, la Junta Directiva del PP activarà els terminis del congrés extraordinari, que se celebrarà els dies 2 i 3 d'abril. Serà llavors quan es triï els nou president dels populars, que substituirà Pablo Casado. En aquest sentit, Feijóo podria haver estat nomenat president de la formació, tot i que l'opció va ser descartada.

Després de la reunió, Feijóo ha comparegut a les portes de Génova i ha afirmat que el PP surt de la trobada d'aquest dimecres «amb un partit normalitzat» i amb una proposta i una data per a la celebració del congrés extraordinari, el 2 i 3 d'abril. El president gallec ha esquivat, però, fer cap valoració sobre la seva hipotètica candidatura.


En aquest sentit, ha dit que el congrés encara no s'ha convocat i ha agraït als companys que l'animin a presentar-se. Tot i això, ha afegit que «qui ha de decidir si es presenta o no soc jo» i que no donarà a conèixer la seva decisió sobre si es presenta o no fins que es convoqui el congrés.