Casado emplaça Sánchez a aplicar la Llei de Seguretat Nacional en cas d'«inacció» dels Mossos

El líder del PP ha advertit el president del govern en funcions «que la seva obligació és garantir l'ordre públic»

Pablo Casado amb Pedro Sánchez
Pablo Casado ha emplaçat Sánchez a aplicar la Llei de Seguretat Nacional quan hi hagi una «inacció» dels Mossos | Cedida

El líder del PP, Pablo Casado, ha emplaçat aquest dimarts el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a activar la Llei de seguretat nacional en el primer moment en què es vegi una «inacció» per part dels Mossos. En declaracions des d'Ávila, Casado ha assegurat que durant la jornada d'aquest dilluns «totes les forces de seguretat de l'Estat, inclosos els Mossos, van estar preservant l'ordre públic», però «alguns comandaments policials de la conselleria d'Interior i el mateix president de la Generalitat van fer declaracions impresentables» per «atiar la insurrecció i la desobediència».

La Llei per evitar «directrius polítiques» inadequades

En aquest sentit ha advertit Sánchez que «la seva obligació és garantir l'ordre públic» i per això «davant qualsevol intent de tallar les infraestructures» el govern ha d'activar la Llei de Seguretat Nacional perquè els Mossos no estiguin sotmesos a «cap directriu política que no sigui adequada» per part de la conselleria d'Interior. «El govern té el nostre suport per complir la llei i si no és capaç de fer-ho, ha d'aplicar la legislació en vigor», ha dit.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari