Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu Pablo Casado

Casado suggereix el trasllat dels presos del procés a una presó fora de Catalunya

El president del PP ha mostrat la seva preocupació davant la promesa de Torra als presos del procés

El president del PP ha participat en un esmorzar informatiu abans de viatjar a Barcelona
El president del PP ha participat en un esmorzar informatiu abans de viatjar a Barcelona | Catalunya Diari

El president del PP, Pablo Casado, en un esmorzar informatiu d'Europa Press, ha parlat sobre la situació que està patint Catalunya i ha mostrat la seva preocupació per les informacions que apunten a una promesa de Quim Torra als polítics condemnats pel judici del procés sobre el fet que el pròxim Nadal estaran a casa seva.

Casado, demana a Sánchez que vagi un pas per davant i sol·liciti el «trasllat dels presos independentistes a presons fora de Catalunya» si es confirma un canvi de grau penitenciari i davant la possibilitat que després de les eleccions generals del 10 de novembre, la Generalitat iniciï la tramitació de l'excarceració d'aquests.

Casado assegura que cal recuperar la competència de les presons

Per evitar això, Casado ha tornat a reclamar que l’Estat recuperi la competència de la gestió de presons, a través de l’article 150.3 de la Constitució, que permet l’harmonització de competències si es produeix «una deslleialtat en la gestió d’una competència». Si no, Casado diu que estaria disposat a abordar una reforma de l'Estatut de Catalunya, per evitar que hi hagi privilegis amb els polítics condemnats.

El líder dels populars, a més, ha deixat clar que si arriba al Govern, recuperarà la competència de presons cedides a Catalunya, recordant que va ser el  govern socialista de Felipe González i José Barrionuevo l’any 1983 el que va transferir la competència de presons a Catalunya i, més tard, l’actual president en funcions el que va traslladar als presos a Lledoners.

 

També et pot interessar...