Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cayetana Álvarez de Toledo

Álvarez de Toledo, a la corda fluixa: «Si no marxa, la convidarem a fer-ho»

Casado està decidit a emprendre el retorn dels populars al centre del tauler polític

Cayetana Álvarez de Toledo
Cayetana Álvarez de Toledo, diputada per Barcelona i portaveu parlamentària del PP. | ACN

Si fins ara tot havien estat rumors sobre la situació de la diputada per Barcelona Cayetana Álvarez de Toledo dins del PP, sembla que els fets són a punt de desencadenar-se després del moviment que acaba de fer el president del partit, Pablo Casado. El diari 'El Independiente' dona per fet aquest dimarts, 11 d'agost, que Cayetana Álvarez de Toledo deixarà el càrrec de portaveu parlamentària del PP i que la decisió podria arribar aquest mateix mes d'agost.

El PP vol virar al centre

La moció de censura presentada per VOX, la imminent negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat i la crisi econòmica són els tres elements que han convençut Casado a traçar l'estratègia del PP en un sentit clar a partir de la propera tardor: una redefinició cap al centre polític, deixant VOX en el perfil més dur i estrident i amb el PP girant tàcticament cap a una posició moderada i de gestió.

Davant d'aquest canvi d'estratègia, Cayetana Álvarez de Toledo queda definitivament a la corda fluixa i aquest cop ni tan sols Pablo Casado està disposat a salvar-la. De fet, ja ha fet un primer moviment per provocar la seva marxa sense necessitat de cessar-la. Casado ha destituït Gabriel Elorriaga, fins ara cap d'assessoria parlamentària del PP i aposta personal de Cayetana Álvarez de Toledo. El moviment del president popular arriba després d'advertències per part de la diputada per Barcelona que, si es destituïa Elorriaga, ella marxaria al darrere.

«Si no marxa, se la convidarà a marxar»

Si Cayetana Álvarez de Toledo compleix, abandonarà el càrrec en els propers dies. «Si no marxa, se la convidarà a marxar», explica 'El Independiente' de fonts internes del Partit Popular. Álvarez de Toledo porta mesos distanciant-se progressivament d'algunes decisions del PP, especialment dels sectors més moderats. De fet, va ser l'única portaveu parlamentària dels grans partits que no va participar a la campanya de les eleccions gallegues: Alberto Núñez Feijóo, amb qui han discrepat públicament, renegava de la seva possible presència a la campanya electoral a la Xunta.

Després de mesos de deteriorament, Cayetana Álvarez de Toledo sembla tenir els dies comptats com a portaveu del PP. Ara caldrà veure si manté l'acta de diputada o si abandona l'escó i, fins i tot, deixa el partit i —com algunes veus insinuen— se'n va a altres formacions de la dreta espanyola. Mentrestant, la seva substituta sembla clara: l'exalcaldessa de Logronyo, de perfil moderat, Cuca Gamarra. Caldrà estar atents a propers esdeveniments.