Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'alcalde tarragoní més veterà pacta amb el PSC per seguir governant

Si completa aquest nou període, arribarà als 40 anys a l'alcaldia de la Riera de Gaià

Jaume Casas es podria presentar a les eleccions municipals per desena vegada | Gerard Recasens

 

L'alcalde de la Riera de Gaià, Jaume Casas, seguirà tenint el títol de batlle més veterà de les comarques de Tarragona. Després de guanyar les eleccions del passat 26 de maig amb Tots Fem Riera, marca blanca de Junts per Catalunya, Casas ha aconseguit un acord de govern amb el PSC que el mantindrà a l'alcaldia de la vila  per desè mandat consecutiu: és l'alcalde rierenc des de 1983.

Posem-nos en antecedents: després de governar els nou anteriors mandats amb les sigles de CiU i sempre amb majoria absoluta, el passat 26 de maig Jaume Casas va tornar a guanyar les eleccions, però va perdre la majoria, quedant-se amb quatre regidors. Som-hi la Riera (ERC) en va obtenir 3, Acord per la Riera (En Comú) en va treure 1, i el PSC també en va aconseguir 1. S'obria, doncs, l'escletxa d'un tripartit d'esquerres per fer fora Casas... però no ha fructificat.

El PSC entrarà al govern de Jaume Casas a la Riera de Gaià

José Carmona, l'únic regidor socialista a l'Ajuntament de la Riera de Gaià, ha confirmat a BaixGaiàDiari.cat aquest dimecres, 5 de juny, que malgrat que s'han mantingut converses amb Som-hi i Acord per la Riera, els membres de la llista socialista han decidit, per majoria absoluta, acceptar l'oferta de Jaume Casas i integrar-se en el seu govern.

D'aquesta manera, el PSC es converteix en el primer soci de Casas en gairebé quatre dècades d'alcaldia i l'històric batlle manté el càrrec garantint-se d'aquesta manera un govern de majoria, amb els seus quatre edils i arribant als cinc de la majoria absoluta amb José Carmona. Som-hi la Riera i Acord per la Riera hauran de restar, així, a l'oposició. Pel que fa a la cartera concreta que assumirà el PSC dins del govern de Jaume Casas,  «és un tema que encara hem de concretar en els propers dies», segons ha dit el mateix regidor socialista a aquest mitjà.

Jaume Casas, a punt pels 40 anys a l'alcaldia

Amb aquest acord confirmat a BaixGaiàDiari.cat per l'edil José Carmona, Jaume Casas podrà iniciar dissabte, 15 de juny, el seu desè mandat a l'alcaldia de la Riera de Gaià, que va començar a exercir el 1983. Si acaba completant els quatre anys, haurà estat batlle rierenc durant quatre dècades, ni més ni menys que quaranta anys.