Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Convoquen una cassolada contra la monarquia aquest dimarts

La convocatòria la signa la Plataforma 3 d'Octubre

Una protesta en forma de cassolada.
Aquest dimarts s'ha convocat una protesta contra la monarquia als balcons de tot Catalunya. | Cedida.

La Plataforma 3 d'Octubre  ha convocat per aquest dimarts, 14 d'abril, a un quart de nou del vespre una cassolada contra la monarquia, amb motiu del dia de la República. La convocatòria és per just després que a les vuit del vespre es faci l'homenatge diari als professionals sanitaris, amb aplaudiments i altres mostres de suport arreu del país.

Una convocatòria de la Plataforma 3 d'octubre

Es tracta de la plataforma que agrupa sindicats, organitzacions i moviments que van donar a la vaga general de l'octubre del 2017, com a protesta de l'actuació policial durant l'1-O. A través del seu compte de Twitter, la plataforma demana l'abolició de la monarquia en un manifest titulat '14 d'abril: ni corona ni virus'. Així mateix també demanen a la Generalitat que es retiri com a acusació de la causa contra dos joves detinguts a Girona en els aldarulls post-sentència.

Aquest és el comunicat que han fet públic aquest dimarts des de la  Plataforma 3 d'octubre:

Junqueras carrega contra la monarquia en el dia de la República

Tot plegat el mateix dia que Oriol Junqueras, president d'ERC, ha carregat contra la gestió del govern espanyol de la crisi pel coronavirus. Els ha retret que no s'escoltin els experts, sinó l'Íbex, la monarquia i l'exèrcit. «No es gestiona amb l’objectiu principal de fer front a la crisi sanitària, sinó des de la propaganda, la bandera i la construcció d’un nou pedaç per salvar el règim, com ja es va fer el 1977», ha lamentat.