El català que vol entregar Puigdemont a la justícia espanyola: «El portaré costi el que em costi»

Gerard Bellalta, president del Cercle d'Empresaris de Tabarnia, assegura que té un pla secret perquè Puigdemont torni a Catalunya «per la seva pròpia voluntat», i que assumirà personalment els costos de l'operació

Puigdemont
Carles Puigdemont va demanar empara legal al Parlament assegurant que havia rebut una amenaça de segrest| Cedida

«Si a mi em deixen, en 24 hores tenim a Puigdemont a la frontera i per la seva pròpia voluntat». Són les paraules de Gerard Bellalta, l'empresari i ferreter, president del Cercle d'Empresaris de Tabàrnia, i excandidat a l'alcaldia de Vilanova i la Geltrú pel partit d'ultra dreta Plataforma per Catalunya (PxC), que va confessar que es comprometia a entregar a Puigdemont a la Justícia Espanyola si Casado li garanteix «impunitat» el passat mes de febrer. L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar empara legal al Parlament en fer-se ressò de la notícia, assegurant que es tractava d'una amenaça de segrest.

Segons informa 'El Español', després de ser acusat per Puigdemont de tenir un pla per segrestar-lo, Bellalta ha qualificat de «ridícules» les declaracions de l'expresident, tot i que sí que confirma tenir un pla per fer-lo tornar a Catalunya. Tot i això, no vol donar-ne detalls, per tal de no posar en alerta a la seva «guàrdia pretoriana»: «No puc donar aquesta informació, evidentment no el segrestaré perquè sóc una persona de llei. Només dic que si em donen permís i puc parlar amb Puigdemont, el convenceré que torni. Això ho asseguro», explica.

Una reunió amb Casado i Abascal

Gerard Bellalta assegura que es dirigeix a Santiago Abascal i especialment a Pablo Casado, «perquè em donin la protecció necessària i garanteixin que això es farà bé, Jo no vull fer un nyap, com el que van fer alguns anant a Waterloo per res. Jo vull fer tornar a Puigdemont i que entri per la porta gran. M'és igual si em costa 100.000 que 200.000», explica. Bellalta diu que pagarà el que faci falta, però no concreta en què s'invertirien els diners.

Els espies van col·locar les balises a Puigdemont al pàrquing d'un hotel
Gerard Bellalta assegura que Puigdemont tornarà a Catalunya voluntàriament i en cotxe  | CatalunyaDiari.cat

 

Segons l'empresari, el pla consisteix a dir-li una cosa que «li tocaria la fibra». Primer diu que Puigdemont l'enviaria «de passeig», però després de fer una segona trucada, aquesta persona el convenceria que tornés immediatament. «Li diria una cosa que el tocaria tant, però tant, que no tindria més remei que tornar. Ell mateix, pel seu propi peu. No agafaria ni l'avió, vindria en cotxe. A no ser que sigui una persona sense ètica ni escrúpols», argumenta.

«Puigdemont ens portarà a una altra Guerra Civil»

Segons Bellalta, «el que ha de fer Puigdemont és tornar i afrontar el que hi ha». L'empresari assegura que es considera «molt català i catalanista», però que el pitjor mal actual d'Espanya «es diu independentisme català i com de malament estem a Catalunya és culpa de Puigdemont. Ell ens portarà a una altra Guerra Civil».

D'altra banda, Bellalta assegura que està «fart» de demanar el número de telèfon de Puigdemont a la Generalitat. «Només vull tenir l'oportunitat de parlar amb ell, a ser possible per telèfon. Estic fart de trucar a Presidència de la Generalitat demanant el seu número de telèfon, però no me'l volen donar», explica. Tot i això, de moment, Bellalta es vol centrar a aconseguir una reunió amb Pablo Casado per convèncer-lo del seu pla i posar-lo en marxa perquè «en només 24 hores tindríem a Puigdemont a la frontera de La Junquera», assegura.


Comentaris

envia el comentari