Un catalanoparlant, candidat de VOX a l’alcaldia de Barcelona

La formació ultradretana ha incorporat dos catalans a les seves llistes per les eleccions municipals i generals

Abascal ha estat present a la manifestació que VOX ha organitzat a Barcelona
VOX encara no ha anunciat qui serà el candidat a l'alcaldia de Barcelona per les eleccions municipals | CEDIDA

A hores d’ara les llistes per les eleccions municipals a les capitals de provinciana estan enllestides i només hi ha algun petit canvi en elles. Tanmateix, VOX ha retardat l’anunci, com a part de la seva estratègia electora, de qui serà el candidat a l’alcaldia de Barcelona i no ho revelarà fins que no passin les eleccions generals del pròxim 28 d’abril.

Un catalanoparlant no mediàtic, alcaldable a Barcelona

Segons fonts del partit de Santiago Abascal, el candidat a Barcelona és un home que ha nascut a la ciutat i que la coneix molt bé. A més a més, destaca el fet que aquesta persona és catalanoparlant i milita al partit ultradretà des dels seus inicis, però no és mediàtic. A ‘Economia Digital’ es pregunten si podria ser Alejo Vidal Quadras, però només Abascal pot decidir si finalment apareixerà a la llista per l’alcaldia de Barcelona, ja que no va aconseguir cap escó quan va liderar la llista a les eleccions europees.

En aquest sentit, VOX ha incorporat a la llista de les pròximes eleccions europees al periodista Hermann Tertsch, un home que darrerament ha apostat pel partit de Santiago Abascal amb els seus articles i comentaris publicats a través de les seves xarxes socials. A més, en els primers llocs d’aquesta llista també figurarà l’advocat català Jorge Buxadé, que destaca per la seva croada contra l’independentisme català i ha estat participant com a representant de VOX en debats sobre Europa.

Ignació Garriga
Ignació Garriga, cap de llista per VOX a la província de Barcelona | Cedida

Garriga, candidat per la província de Barcelona

Un altre català que conforma el comitè executiu d’Abascal, juntament amb Buxadé, és Ignacio Garriga, portaveu de VOX i candidat a les eleccions generals per la província de Barcelona. Tot i que, en un primer moment, es va pensar en ell per ser alcaldable a la ciutat comtal., però finalment es va decidir que fos cap de llista per a les generals.

Des de VOX insisteixen que la llista per les municipals de Barcelona es farà amb «gent de la casa» i, en aquest sentit, es descarten noms mediàtics com l’advocat Javier Ortega-Smith, que és el secretari general de la formació extremista i és reconegut per ser el responsable de l’acusació popular en el judici del procés al Tribunal Suprem.


Comentaris

envia el comentari