Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un 80% dels catalans i catalanes està a favor de l'alliberament dels polítics presos

Un pensament compartit entre ciutadans de diferents ideologies polítiques
Imatge d'arxiu d'una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics. | CatalunyaDiari.cat

 

La majoria dels catalans està a favor de l’alliberament dels presos. Així ho ha revelat una enquesta publicada aquest dilluns, 25 de juny, per ‘La Vanguardia’, on es posa de manifest que el 80% dels ciutadans de Catalunya estan en contra que els membres del Govern anterior i els líders de les entitats sobiranistes continuïn a la presó de manera preventiva.

 

Un pensament que comparteixen catalans i catalanes amb diferents ideologies polítiques. Així doncs, i malgrat que el suport a favor de la llibertat dels presos s’imposa per unanimitat entre els votants d’ERC, del PDECat i la CUP, 8 de cada 10 votants del PSC i dels comuns també pensen igual. Fins i tot, un 45% dels votants de Ciutadans diuen estar en contra de la presó preventiva dels independentistes.

A favor de l’acostament dels presos a Catalunya

El citat mitjà també exposa que la majoria de catalans i catalanes també demanen l’acostament dels presos a Catalunya fins que no quedin en llibertat. De fet, 8 de cada 10 creuen que si es portés a terme aquest trasllat dels presos, això facilitaria les negociacions entre la Moncloa i la Generalitat.

 

D’altra banda, una majoria similar de catalans també troben desproporcionades les acusacions de rebel·lió i sedició. I no només entre els partits independentistes, sinó també la meitat dels socialistes i 3 de cada 10 votants de Ciutadans, els creuen que aquestes acusacions no són assenyades.

 

L'enquesta també pregunta als ciutadans sobre quina creuen que és la millor sortida possible per desencallar la situació política entre Catalunya i Espanya. La que rep més suport és la que té a veure amb una millora del finançament. Una opció molt compartida entre independentistes i unionistes, el que suposa un 70% de la població. Segons el citat mitjà, la reforma de la Constitució o fer un referèndum d'independència també reben el suport de més de la meitat dels catalans. 

 

 

 

Comentaris